Plante medicinale

Iarba de mare te ajuta sa slabesti si sa scapi de celulita

Publicat: 27 ian. 2011

Iarba de mare (Fucus vesiculosus) este o alga marina bruna care creşte pe coastele marii Nordului, coastele nordice ale oceanului Atlantic si Pacific. Este un excellent remediu in tratarea obezitatii – mai ales cea de cauza endocrina, inca din secolul al XIX-lea, cand a fost folosita de dr. Herbert Knapp.

Fiind o sursa naturala bogata in iod, stimuleaza activitatea glandei tiroide avand ca rezultat intensificarea metabolismului si, in consecinta, accelereaza arderea caloriilor.

Iarba de mare se poate folosi la urmatoarele afectiuni: adenita, afectiuni tiroidiene, artroza, astenie, astma, celulita, gusa, guta, insuficiente glandulare, limfatism, obezitate, rahitism, reumatism, scrofuloza, tulburari de circulatie.

Preparate din iarba de mare:
Decoct o lingurita de planta la o ceasca. Se fierbe 5 minute. Se iau 2-4 cesti pe zi, inainte sau intre mese si are gust neplacut. Pentru obezitate se adauga la fiecare ceasca o lingurita de crusin si putin anason verde.
Tinctura se vor lua cate 20 picaturi dimineata si dupa masa de pranz. A se evita in timpul tratamentului berea si fainoasele.

Uz extern
Decoct in comprese: adenita, obstruari limfatice.
Cataplasme de tarate si de planta pe ingramadirile de grasime sau celulita si la gusa.
Bai generale: tulburari circulatorii, obezitate, celulita, artroza, astenie, rahitism, insuficiente glandulare.
Baile sunt contraindicate in maladii infectioase acute, inflamatii acute, anumite dermatoze (eczema care supureaza), tuberculoza pulmonara evolutiva, decompensare cardiaca, hipertiroidie, anumite maladii mintale.

Citeste si:

10 alimente care combat celulita  

Masajul cu miere te scapa de celulitaloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit