Info Turism

Iarnă autentică în masivul Ceahlău. „Echipați-vă corespunzător sezonului de iarnă”

Publicat: 02 nov. 2020
zapada la cabana dochia
Este iarnă autentică în Masivul Ceahlău. Salvamontiștii avertizează turiștii că în aceasta perioada, la altitudinea de peste 1.400 de metri s-a așternut un strat consistent de zăpadă

Este iarnă autentică în Masivul Ceahlău. Salvamontiștii avertizează turiștii că în aceasta perioada, la altitudinea de peste 1.400 de metri s-a așternut un strat consistent de zăpadă. Mai mult decât atât, aceștia sspun că și în zilele următoare trebuie să ne așteptam la un peisaj autentic de iarna.

Salvamontiștii nemțeni avertizează pe cei care se avântură pe munte în această perioadă că de la altitudinea de 1400 de metri s-a așternut un strat de aproximativ 20 de cm. de zăpadă iar temperaturile vor rămâne, în continuare, scăzute.

Atenție turiști: Iarnă autentică în masivul Ceahlău

O imagine de iarna autentica trimisa de echipa care a asigurat permanenta ultimelor zile de Octombrie în zona înalta a Masivului Ceahlău. De la 1400m s-au așternut aplroximativ 20 cm de zăpadă iar temperaturile se vor menține în continuare scăzute .

Echipați-vă corespunzător sezonului de iarna, porniți forte devreme pe treseele montane su nu uitați să aveți la dvs. o lanterna.

În condiții de temperatura scăzută, ineficienta lumina a telefonului mobil vă descarcă acumulatorul într-un timp foarte scurt.

În acesata perioada crepusculul este inexistent și întunericul se instalează rapid în jurul orei 17 .30 ! În cazul în care sunteți surprinși de întuneric încercați din timp să identificați o poziție certa ( marcaj turistic, indicator toponimic, descrierea ultimei zone vizualizate ) și să comunicați aceste date dispecerului salvamont .

O echipa de intervenție vă sosi la locul respectiv și veți fi evacuați în siguranță din munte.

NU PĂRĂSIȚI ZONA ÎN CARE AȚI FOST LOCALIZAȚI . Este o greșală care vă poate costa viață, este mesajul celor de la Salvamont Neamț.

Operațiune de salvare a uni turist rătăcit

În cursul zilei de ieri, salvamontiștii au intervenit pentru găsirea unui turist de 44 de ani din Iași, dezorientat probabil în urma unui început de epuizare.

Persoana a pierdut poteca turistică la coborâre de pe Vf. Toaca spre Durău.

Dispeceratul Neamț a reușit să-l localizeze în zona Fântânele -Viezuri. S-a intervenit cu un echipaj din Baza Durău.

Persoana a fost găsită cu oarecare întârziere deoarece nu a rămas în locul unde se reușise localizarea inițială desi s-a comunicat în permanenta cu aceasta și fară sens s-a deplasat într-o alta direcție .

În final a fost recuperată din zona Nican și coborâtă în Stațiunea Durău . – transmite Salvamont Neamț.

Peisaj de iarnă autentică și în Brașov

Turiștii care au planificata în aceasta perioada o vacanță în județul Brașov trebuie să știe că și în acest județ s-a instalat iarna. Așadar, aceștia sunt așteptați cu un adevărat peisaj de iarna și în acest județ.

Temperaturirile scăzute de acum doua zile au făcut deja că ploaia să se transforme în lapoviță și chiar ninsoare în zonele montane din jurul Brașovului. Încă de dimineață, în Masivul Postăvarul a început să se depună primul strat de zăpadă din acest sezon, fulgii de nea făcându-și de altfel prezența și mai jos, în stațiune.

În urma precipitațiilor, cabanierii îi așteaptă pe turiști în vizită la o bulgăreală sau la o băutură caldă, țînând cont că accesul este deja mai facil, pe lângă telecabină începând să funcționeze și telegondola în intervalul orar 9.00 – 16.00.

Comentarii
Adauga un comentariu