National

Iarna vine in decembrie! Vezi prognoza meteo pe trei luni!

Publicat: 01 nov. 2012
1

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni. Estimarile sezoniere sunt realizate pe baza produselor Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare precum si ditributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Noiembrie 2012
Regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand nordul si nord-estul tarii unde local valorile termice vor fi sub mediile multianuale.
Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa peste normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-vestul si sudul tarii, unde acestea vor fi normale.

Decembrie 2012
Regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decat normele climatologice.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi peste media climatologica in cea mai mare parte a teritoriului, iar in sud-est si local in vestul tarii acestea se vor situa in limite normale.

Ianuarie 2013
Temperaturile medii lunare vor inregistra valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor. Local in sudul si sud-estul tarii vor fi posibile temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de media climatologica in majoritatea regiunilor tarii.

Adauga un comentariu