Actualitate

Iasicon SA a cumparat Spiroca

Publicat: 21 iul. 1999

Directia Teritoriala Iasi a FPS a incheiat patru contracte de vinzare – cumparare de la inceputul acestei luni, dintre care, pina in prezent, a fost achitat integral unul singur.
Este vorba despre preluarea unui pachet de actiuni in valoare de 1,2 miliarde de lei, reprezentind 60,91% din activele firmei iesene Spiroca SA, pachet cumparat de catre societatea comerciala Iasicon. Dupa achizitionarea pachetului majoritar de actiuni de la SUT Iasi de catre concernul „Lafarge”, iata ca si a doua statie de preparat betoane din Iasi a fost privatizata, de data aceasta investitorul fiind unul local. Achizitionarea unei statii de preparat betoane se dovedeste a fi o miscare inteligenta a constructorilor de la Iasicon, acestia nedorind sa depinda de compania Lafarge. Concurenta deja a inceput sa se resimta pe piata ieseana, Iasicon SA evitind o situatie in care actualul proprietar al SUT Iasi ar fi devenit unicul distribuitor de betoane din zona. Interesant este faptul ca Spiroca si Iasicon au facut parte, inainte de 1989, din aceeasi societate, pe care reforma economica pot-decembrista a divizat-o.
La celelalte trei societati comerciale privatizate in luna iulie, Asam SA, Agromec Holboca SA si Comppil SA, plata se afla in curs de desfasurare, cu exceptia celei din urma. Investitorii de la Comppil, societate care se ocupa cu comertul cu ridicata al pieilor brute si prelucrate, avind in 1998 o cifra de afaceri de 709 milioane de lei, au solicitat Directiei Teritoriale Iasi a FPS unele facilitati, discutiile referitoare la aceste aspecte fiind in plina desfasurare.
Mihai ANDREIloading...

Adauga un comentariu