Actualitate

Iasul a fost uitat. Nicio investitie majora in bugetul pe 2015

Publicat: 21 dec. 2014
1

Judetul Iasi nu va avea parte nici anul acesta de investitii majore in infrastructura sau in alte domenii de activitate. Parlamentarii au adoptat la sfarsitul saptamanii trecute bugetul pe anul viitor, de pe urma caruia Iasul nu va vedea mare lucru. In afara fondurilor deja alocate si care au fost publicate de Ministerul de Finante, amendamentele propuse de parlamentari pentru Iasi au picat pe rupte. Intocmai ca si in anii precedenti, judetul nu va beneficia de bani pentru soseaua de centura, pentru autostrada sau pentru Spitalul Regional de Urgente. Desi acestea au fost propuse ca amendamente de majoritatea parlamentarilor Iasului, in urma votului final proiectele nu s-au mai regasit pe lista ce ar urma sa fie finantata.

O parte a parlamentarilor ieseni din opozitie s-au declarat nemultumiti de modul cum Guvernul a tratat Iasul si zona Moldovei. Iasul va beneficia de 11,8 milioane pentru drumurile judetene, suma insuficienta pentru nevoile din regiune. Suma este mult mai mica fata de alte judete din tara cu o suprafata mai mica decat Iasul. „Am sustinut in Legea Bugetului amendamente primite de la Primaria Iasi pentru reabilitari de blocuri, spitale si soseaua de centura, dar si de la Consiliul Judetean pentru refacerea drumului Iasi – Tibanesti si modernizarea aeroportului. Cu parere de rau pentru noi am vazut cum a fost adoptat un amendament pentru o sosea de centura la Slatina, de unde este ministrul de Finante. Un lucru este insa clar, Iasul nu a contat la bugetul pe 2015 privind investitiile in infrastructura”, a spus deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi. Acesta s-a aratat nemultumit si de reactia celorlalti parlamentari ieseni, care nu si-au sprijinit propriile amendamente.

„Cu exceptia Institutului de Oncologie, unde trebuie finalizate o serie de lucrari, nu avem fonduri pentru alte capitole. Acum astept sa vad ce au de spus si parlamentarii care inainte de vot spuneau ca fac greva sau refuza sa voteze bugetul daca nu este prins si Iasul. Este clar decalajul dintre Moldova si restul tarii in acest moment”, a mai spus Petru Movila.
Comentarii
  • Pai sa-i trimitem la origine PSD-ul si sa-l minimalizam in Moldova pana nu va face investitii in aceasta regiune care este cea mai saraca din Romania si UE.
    Tot timpul au procedat asa cei din PSD au dat bani in Transilvania, Clujul primind bani mai multi decat Iasul chiar daca primul avea primar portocaliu iar al doilea avea „ditamai lider regional si vicepresedinte PSD” si in mod „normal” ar fi trebui t sa fie invers.
    Este de notorietate fraza lui Nichita ca nu primeste bani de la guvernul portocaliu, dar cand ai guvernul tau si esti „buricul pamantului” in partidul la guvernare si nu primesti bani si investitii majore se pune intrebarea de ce?
    Esti incapabil sa-ti sustii regiunea ca vicepresedinte pentru investitii sau esti atat de corupt incat te intereseaza numai buzunarul tau si nu bunastarea cetatenilor pe care ii reprezinti.
    Dorm Moldovenii in papuci, dar sa te fereasca dumnezeu sa se trezeasca din letargie, platesti Nichita pentru toate golaniile facute Iesenilor.

Adauga un comentariu