Economic Local

Iasul a prins un proiect de monitorizare a serviciilor publice

Publicat: 10 iul. 2019
1

Municipiul Iasi a ajuns partener într-un proiect european de monitorizare a calitatii serviciilor publice. Sefii administratiei iesene au participat la un eveniment organizat de Centrul de Dezvoltare Urbana si Teritoriala din Bucuresti, proiectul fiind inclus in programul "Romanian Urban Index – Sistem independent de monitorizare al serviciilor publice", finantat prin Programul Operational Capacitate Administrativa.

La eveniment au participat experti în administratie din mediul public, academic si de afaceri, printre acestia figurând reprezentanti ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, ai Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi si nu numai. Printre temele abordate s-au numarat si cea legata de compararea serviciilor publice ale unor primarii de municipii cu practici similare identificate din alte primarii, ca model de îmbunatatire a calitatii serviciilor publice, dar si modalitatile de eficientizare a serviciilor publice sau digitalizarea serviciilor oferite de administratia publica locala.

Vezi si: Primaria Iasi este gata sa obtina fonduri pentru achizitia de autobuze electrice. Iata toate detaliile

"Cred ca nu ar trebui sa vorbim despre servicii publice, ci despre calitatea vietii. Toata filosofia acestor instrumente de monitorizare pe care lumea civilizata le are de foarte multa vreme urmareste un singur lucru: calitatea vietii locuitorilor din respectiva localitate. Cred ca acolo trebuie sa ajungem si noi. În România trebuie sa clasificam aceste servicii publice, pentru ca nu toate sunt la îndemâna autoritatilor locale. Fiecare cetatean îsi îndreapta atentia, de fiecare data, în primul rând spre autoritatile locale, spre cei care le conduc soarta, dar nu toate sunt în sarcina consiliilor locale sau primariilor. Iasul merge pe drumul cel bun. Indicatorii ne arata acest lucru. La nivel national suntem pe locul III la nivel de salarizare, pe locul II la nivel de întinerire a populatiei, pe locul I la cresterea numarului de locuinte la mia de locuitori. Avem parc de autobuze noi, sistem de monitorizare, personal crescut si eficient, dar în continuare ne creeaza probleme prin blocaje în trafic, imposibilitatea respectarii graficelor de transport si altele", a spus primarul Mihai Chirica.
 

 

Adauga un comentariu