Sport

Iasul are buget

Publicat: 02 mai 2001
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:22462;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Bugetul a fost aprobat in forma propusa de executiv, spre nemultumirea consilierilor liberali •Acestia vor ataca hotararea in contencios administrativ •Prioritatile, asa cum sunt vazute de contribuabili, au fost ignorate

Bugetul de venituri si cheltuieli a fost aprobat luni, in sedinta de consiliu local, in forma propusa de executivul iesean. Primaria va avea la dispozitie in acest an 900 de miliarde lei. Fata de proiectul propus de Primarie, consilierii au hotarat alocarea a 11 miliarde lei pentru invatamant, cinci miliarde lei pentru continuarea programului de contorizare la blocuri, alocarea a patru miliarde lei pentru finalizarea lucrarilor de constructie a noii aerogari si finantarea sportului iesean cu doua miliarde lei.
Consilierii au aprobat, de asemenea, continuarea lucrarilor deja incepute la Hala Centrala, Ateneul Tatarasi si la un sediu al Regiei de Termoficare, situat pe Soseaua Nationala. Primarul Constantin Simirad a caracterizat bugetul pe acest an ca unul echilibrat, in care prioritate vor avea protectia sociala si invatamantul. Proiectul de buget propus de municipalitate a fost aprobat in unanimitate de consilierii Partidului Moldovenilor, PDSR, PRM si PNTCD. Singurii care s-au declarat impotriva au fost consilierii PNL, care au declarat ca vor ataca in contencios administrativ bugetul adoptat luni. Consilierul Florin Hozoc a declarat ca in sedinta de CL nu a fost respectata procedura legala si ca nu au fost luate in seama cele peste 2.000 de solicitari depuse de ieseni la secretariatul Consiliului Local prin intermediul campaniei initiate de fundatia Pro Democratia si intitulata „Tu platesti, tu hotarasti”. Consilierii locali au mai aprobat, cu doar sapte voturi impotriva, executia bugetara pe anul trecut, ce prevede printre altele mult mediatizata achizitie a unei limuzine Mercedes, in valoare de peste un miliard de lei.
Prezent la sedinta, deputatul PDSR de Iasi, Traian Dobre, s-a declarat multumit de bugetul alocat municipiului Iasi, considerand ca este cel mai echilibrat din ultimii ani. Traian Dobre a insistat asupra necesitatii finalizarii investitiilor incepute si demararea unora care sa aduca beneficii orasului. Majoritatea consilierilor au fost de acord in principiu cu proiectul supus aprobarii, existand doar interventii de fond, legate de o sustinere mai puternica, din partea Consiliului Local, a invatamantului. Acest lucru a fost subliniat si de catre deputatul PRM Anghel Stanciu, prezent la sedinta de consiliu local. El a precizat in plenul sedintei ca numai prin sustinerea actului educational sunt create premise pentru o dezvoltare armonioasa a societatii, apreciind totodata ca actualul buget este unul insuficient.

Faliment declarat al FCM Poli

Pe de alta parte, echipa de fotbal Politehnica Iasi ar putea renunta la acest campionat. Masura se impune ca urmare a crizei financiare prin care trece clubul, a declarat directorul SC IASI XXI, Romeo Olteanu, principalul finantator al echipei de fotbal din dealul Copoului. Pentru finalizarea campionatului, necesarul de fonduri se ridica la 800 de milioane lei. „In cazul in care nu se vor gasi sponsori, SC IASI XXI va cere retragerea Politehnicii din campionat”, a spus Romeo Olteanu. Aceasta echivaleaza cu retrogradarea in Divizia C cu -17 puncte din start. Romeo Olteanu a subliniat ca omul de afaceri Marian Manea nu a oferit pana acum nici o garantie financiara de preluare a clubului iesean, asa cum a anuntat in ultima luna. Mentionam ca fotbalistii ieseni au fost infranti pe teren propriu, sambata, de Metrom Brasov, cu 0-2. Fotbalistii ieseni se situeaza pe ultimul loc in Divizia B de fotbal.
Catalin DUMITRESCU

Adauga un comentariu