Eveniment-Social

Iasul are un centru pilot de formare in Medicina Dentara – VIDEO

Publicat: 28 feb. 2011
Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” Iasi a demarat un proiect cu finantare europeana care presupune formarea de specialisti in domeniul medicinei dentare.

Proiectul „Centru de formare specialisti si resurse in reabilitare orala” este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 1, iar valoarea este de aproximativ 2 milioane de euro. Scopul este crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competentelor personalului din invatamantul superior din domeniul medicinei dentare, prin participarea la programe de formare si perfectionare si acces la cele mai noi tehnologii si informatii in domenii specifice.

„Am demarat un proiect care presupune formarea unor formatori si specialisti in domeniul dentar. Acesta este primul centru pilot din Romania pe care il realizam in medicina dentara, pe un domeniu foarte vast, complex, care presupune interdisciplinalitate, abordarea unor tehnici si tehnlogii de avangarda, intrucat pacientii nostri prezinta o simptomatologie complexa”, a declarat prof. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi si managerul proiectului.

 


loading...

Adauga un comentariu