Eveniment-Social

Iasul are un nou olimpic de aur. Este de la colegiul Racovita – FOTO

Publicat: 25 iul. 2016

@ Iasul demonstreaza, inca o data, ca se afla pe harta mondiala a celor mai mari orase de unde provin elevi si liceeni medaliati la mari olimpiade internationale scolare @ Astfel, chiar ieri, unul dintre cei mai buni si medaliati tineri, atat la intrecerile nationale, cat si la cele de peste hotare, anume Tudor-Cristian Cozma, clasa a X-a de la Colegiul National Emil Racovita, a obtinut medalia de argint la prestigioasa Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, derulata in Yakutia, Republica Sakha din Federatia Rusa

În perioada 15-22 iulie 2016, în Yakutia, Republica Sakha, Federatia Rusa, a avut loc cea de-a XXIII-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada. Într-o olimpiada de înalt nivel stiintific, jurizata de renumiti oameni de stiinta de la universitati rusesti de prestigiu, precum si de membri ai comisiilor metodologice ale olimpiadelor scolare, la care au participat 150 de elevi, Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul National Emil Racovita din Iasi, profesor îndrumator Paula Gavrilescu, a obtinut medalia de argint pentru disciplina Chimie. Este a patra olimpiada internationala de la care Tudor se întoarce cu medalii. În decembrie 2014, el a fost premiat cu medalia de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, desfasurata în Argentina.

Citeste si:  Premiu international valoros obtinut de un elev al colegiului Emil Racovita

De asemenea, în septembrie 2015 a primit medalia de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamântului, defasurata în Brazilia, iar în mai 2016 a obtinut medalia de argint la cea de-a XIV-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte a Uniunii Europene EUSO, desfasurata la Tartu, Estonia. Se pare ca reteta performatei olimpicului iesean se bazeaza pe dorinta lui de a patrunde în lumea cunoasterii, pe daruirea cu care se apleaca asupra fiecarei materii care i-a stârnit curiozitatea si interesul, pe multa munca, pasiune si perseverenta. Pasionat de Chimie, Matematica, Fizica, Biologie, ramurile Geografiei si cu numeroase premii nationale si internationale, Tudor-Cristian Cozma este un elev preocupat de devenirea sa cognitiva si emotionala, fiind totodata si un stralucit interpret al pianului.

Citeste si:  Au demonstrat ca sunt printre cei mai buni din lume. Iata ce au reusit doi elevi de la un colegiu din Iasi – FOTO

Pentru Tudor, performanta înseamna: „munca, perseverenta, pasiune si devotament – nu numai din partea elevului, ci si din partea profesorilor. Meritul este însa al profesorilor, deoarece dumnealor îti cladesc esafodajul, iar tu esti cel care trebuie sa construiasca, dumnealor stabilesc volumul de cunostinte, îti dau indicatii sau îti pun în fata o paleta de provocari din care sa alegi. Pot sa spun ca sunt extrem de recunoscator profesorilor pe care i-am întâlnit”.

Citeste si:  Rezultate exceptionale obtinute de elevii ieseni la Olimpiada Nationala de Matematica – FOTOv

„Sunt mândra de realizarile lui Tudor si ma bucur ca avem în colegiul nostru elevi exceptionali, capabili de astfel de performante datorita sprijinului familiei si al profesorilor, dar în primul rând datorita efortului lor sustinut, muncii, pasiunii si studiului individual”, a declarat prof. Paula Gavrilescu, directorul colegiului Racovita.

Citeste si:  O noua realizare pentru invatamantul iesean – FOTO

Adauga un comentariu