Eveniment-Social

Iasul cauta turisti la Cernauti

Publicat: 01 mai 2015
1

La finele acestei luni, Iasul a participat la targul de deschidere al sezonului turistic 2015 din Cernauti, Ucraina. La eveniment au participat printre altii si firme de profil din Cernauti si din estul Ucrainei.
„La standul rezervat Iasului au fost oferite pliante, brosuri si suveniruri cu imagini specifice orasului, folosindu-se astfel oportunitatea promovarii capitalei Moldovei în vederea extinderii relatiilor cu cetatenii din Cernauti si din regiune. Standul Iasului a fost vizitat si apreciat inclusiv de Eleonora Munteanu, consul general al României la Cernauti”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

la masa rotunda care a avut loc la targul de turism, s-au analizat posibilitatile de promovare reciproca a turismului în regiunile vizate, având în vedere apropierea ca mentalitate si spatiu, dintre invitati facand parte si Anna Romanova, membru al Parlamentului Ucrainean. „În afara de importanta turismului prin deschiderea transfrontaliera catre Cernauti, s-a subliniat importanta dezvoltarii relatiilor culturale dintre cele doua orase în contextul demersului de obtinere de catre Iasi a titlului de Capitala Europeana a Culturii. Municipiul Iasi si orasul Cernauti sunt înfratite din octombrie 2012″, a adaugat reprezentantul primariei.

Adauga un comentariu