Actualitate

Iasul devine capitala rugbyului romanesc! Nationala va juca doua meciuri importante in Copou

Publicat: 18 feb. 2016
1

In perioada urmatoare, municipiul Iasi va gazdui doua partide importante ale nationalei de rugby, seniori. Partidele Romaniei cu nationalele Germaniei si Rusiei se vor disputa pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, doua partide contand pentru Rugby Europe Championship.

Stejarii vor disputa partida cu Rusia pe 27 februarie, in vreme ce jocul cu Germania va avea loc pe 12 martie, partidele contand pentru fosta Cupa Europeana a Natiunilor). Intrarea spectatorilor la ambele meciuri va fi libera. Meciurile de la Iasi se inscriu in calendarul competitional de la inceputul anului, Romania urmand a disputa alte jocuri atat la Cluj, cat si la Madrid si Tbililisi. Jocurile cu Germania si Rusia au fost prefatate ieri la sediul Primariei Iasi de autoritatile locale si de reprezentantii Federatiei Romane de Rugby.

„Suntem gazda a doua meciuri foarte importante si ne onoreaza ca Federatia Romana de Rugby ne-a acordat cele doua meciuri. Ne onoreaza din mai multe puncte de vedere, faptul ca Iasul vrea sa promoveze acest sport, ca unul complementar cu celelalte sporturi de echipa care pot aduce performanta. Onoarea vine si din calitatea meciurilor internationale care se vor desfasura la Iasi cu doua tari deosebit de importante pe esichierul european. Vom face tot ce este posibil ca organizarea sa fie la cel mai inalt nivel, vrem sa fim o gazda cat se poate de buna, iar Iasul sa poata deveni un sanctuar al rugby-ului. Vin cu un mesaj pentru spectatori, sa vina in numar cat mai mare pe stadion, rugby-ul este un sport de echipa, frumos. Sportul de performanta este pentru suporteri, sportul de masa este pentru noi toti”, a mentionat primarul Mihai Chirica.

Si sefii federatiei de profil s-au aratat multumiti de ceea ce au gasit la Iasi. „Primarul ne-a aratat ca iubeste lucrul bine facut si ca incurajeaza activitatea sportiva prin care sa cream caractere, sa educam tinerii si sa ne bucuram impreuna cu ei. E un prilej deosebit sa ne intoarcem dupa multi ani in dulcele targ al Iesilor, un oras cultural, incarcat de istorie. Si la Iasi este o traditie, unii din jucatori se intorc acasa. Dupa Cupa Mondiala de anul trecut am inceput sa avem si noi modele pentru tinerii de azi”, a sustinut Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby. Meciul va fi organizat de sectia de rugby a CS Politehnica (presedinte Leonid Antohi), sectie condusa de managerul Dan Codreanu.

Adauga un comentariu