Eveniment-Social

Iasul devine centru pilot pentru eficientizarea finantarii asistentei sociale

Publicat: 24 aug. 2016
1
Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) va organiza miercuri, 24 august 2016, incepand cu ora 11:00, la Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi, un eveniment de lansare a proiectulu „Vocea ONG pentru servicii sociale!„. Prin acest proiect se vor realiza o serie de actiuni care sa completeze demersurile nationale ale federatiei, in ceea ce priveste eficientizarea investitiilor in sectorul social, proiectul urmand a se desfasura la Iasi, in urmatorii 3 ani. Interventia FONSS este cu atat mai necesara cu cat, conform datelor oficiale, peste 43% din populatia Romaniei se afla in saracie si, desi anual se aloca fonduri considerabile pentru asistenta sociala, statistic, acestea nu produc o schimbare majora in viata persoanelor sarace. 

Vezi si Noi reglementari pentru acordarea ajutoarelor sociale

Asa cum, in ultimii ani, multe initiative de imbunatatire a activitatii din sectorul social au plecat de la Iasi, acest proiect va crea un model de finantare si sustinere a serviciilor sociale, care isi va dovedi eficienta pentru ca se va baza pe nevoile reale ale comunitatii si parteneriatul public privat, investigate in urma unei cercetari profesioniste. Foarte important este ca acest proiect va dezvolta FONSS-ul ca platforma de consultare a Consiliului Local Iasi, in tot ceea ce priveste domeniul social, dupa modelul de lucru a Comisiei Europene cu diferite retele si federatii europene, care are parteneri constanti pentru consultanta in ceea ce priveste politica publica in domeniul serviciilor sociale si economiei sociale.

Vezi si Proiect pentru institutionalizarea copiilor defavorizati, la Iasi

Prin proiectul implementat de FONSS, Iasul devine un centru pilot pentru dezvoltarea de politici publice in domeniul social, model care apoi va fi multiplicat in alte judete, apoi la nivel national. La Iasi se vor realiza o serie de intalniri de lucru cu primarii din judet privind promovarea mecanismelor de finantare a serviciilor sociale si a posibilitatii de parteneriat pe fonduri europene cu ONG-urile din FONSS dar si intalniri de lucru cu reprezentantii Primariilor si Consiliilor Judetene din tara, pentru promovarea mecanismelor dezvoltate de Primaria Iasi privind finantarea proiectelor sociale. O alta componenta a proiectului este orientata spre formarea ONG-urilor pentru a atrage finantari in comunitate si dezvoltarea capacitatii acestora de scriere a proiectelor de calitate si cu impact.

Vezi si Mai multi copii din Pascani au desfasurat activitati alaturi de oamenii legii

Mentionam ca FONSS este o federatie unica la nivel national, cu sediul in Iasi, care reprezinta furnizorii privati acreditati de servicii sociale si care, in aproape doi ani de activitate, s-a impus ca partener respectat de dialog al autoritatilor active in domeniul social. Misiunea FONSS este „implicarea in schimbarea politicilor si dezvoltarea sustenabila a serviciilor sociale”. FONSS este formata din cele mai importante 21 de ONG-uri din domeniul serviciilor sociale, din Regiunea Nord Est.
Adauga un comentariu