Local

Iasul, inecat in praf din cauza santierelor deschise de primarie

Publicat: 19 aug. 2011
1

Din cauza deschiderii simultane a mai multor santiere de lucru de catre Primaria municipiului Iasi, in cateva saptamani este posibil ca aerul din oras sa devina mult mai greu de respirat. Potrivit datelor si statisticilor de la Agentia pentru Protectia Mediului Iasi, anotimpurile in care se depasesc limitele permise de pulbere in aer sunt toamna si primavara. In mod obisnuit, cauzele acestui fenomen sunt carosabilul uscat si traficul intens, combinate cu lipsa vegetatiei. Cand se semnaleaza asemenea depasiri, administratia locala si firmele de salubrizare trebuie sa ia masuri specifice, care sunt apoi verificate constant de Garda de Mediu Iasi.
 
In toamna aceasta se preconizeaza depasiri semnificative ale cantitatilor de pulbere admise in atmosfera pentru municipiul Iasi, din cauza santierelor deschide de Primaria Iasi. De asemenea, din toamna traficul va fi mult mai intens, odata cu venirea studentilor si cu incheierea perioadei concediilor. „Daca vom primi date cu valori crescute de la statiile de monitorizare din oras, primaria municipiului va trebui sa respecte programul de gestionare a calitatii aerului. De asemenea, Salubris va trebui sa schimbe provizoriu unele metode de igienizare, pentru a evita producerea prafului in cantitati prea mari”, a declarat Danut Pirchiu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi.

Comentarii
  • Daca, daca, daca… Stati mai intai sa fiti sufocati si apoi va vedea primaria ce va face. N-aveti grija ca va inecati si nu uitati ca javrele mor de drum lung si prostii de grija altora.

  • Iar redactia BZI e inecata in prostia bazaiacilor angajati sa scuipe venin chiar si peste investitiile pentru modernizarea orasului, doar pentru ca au trasat ordin de la patron sa fie lichele. Daca ati avea coloana vertebrala ati putea incerca scrisul obiectiv. Dar, deh, n-aveti…

  • Principalul motiv ca sunt particole in suspensie (praf)este ca nu se matura strazile de cei de la Salubris.
    Luati catierele Iasului sa le parcurgeti la pas si o sa vedeti praful cum sta de un deget grosime langa borduri
    Consultati si graficul de curatenia al salubrisului si o sa aveti surprize mari sunt strazi in nomenclatorul de strazi ale Iasului care nu au vazut matura de foarte multi ani dar cetatenii plaesc salubrizarea orasului.
    Oare cine este de vina?

Adauga un comentariu