Actualitate

Iasul intra in iarna pe jumatate demolat – FOTO

Publicat: 14 nov. 2012

@ Radiografia orasului in ziua in care era anuntata sistarea lucrarilor pe santiere este una tragica @ Strazile din municipiu au ajuns sa arate mai rau decat ulitele de la tara @ Aleile pietonale sunt pline de moloz umed @ Santurile neacoperite mai au putin si devin repere turistice, drumarii dandu-le iesenilor cateva luni sa se obisnuiasca cu fiecare santier deschis

Balamucul din oras a devenit deja o banalitate pentru municipalitate. Cei din Palatul Roznovanu nici nu se mai sinchisesc sa le explice iesenilor care mai este stadiul lucrarilor. Cartierele din Iasi sunt brazdate de santuri si cratere care nu numai ca nu dispar, dar se mai si inmultesc.
Cartierul Alexandru este rascolit momentan de firma TeleConstruct, care schimba reteaua de apa in zona Musatini. Astfel, de mai bine de o saptamana, pietonii care circula prin preajma Liceului Miron Costin par ca duc adevarate lupte in noroi, atunci cand se chinuie sa sara peste maldarele de moloz si pamant ud care au inlocuit pavajul si asfaltul puse in zona acum doi ani.
„Lucram cam de o saptamana la schimbat reteaua de apa. Mai avem treaba. O sa facem ce putem pana ninge”, a declarat unul din sefii echipelor de muncitori de la firma care a prins un contract de la ApaVital in Alexandru. Pietonii din Alexandru nu sunt insa nici pe departe la fel de traumatizati cum sunt soferii care vor sa ajunga in zona centrala. Strada Saulescu a ajuns un crater pe care nici pietonii, nici soferii nu-l mai pot traversa, din cauza sapaturilor la reteaua de apa a ApaVital. Strada George Enescu de langa Manastirea Golia este de mai bine de doua luni rascolita de lucratorii care schimba reteaua de apa. Ieri, racordurile intre retele nu erau finalizate, acestea blocand jumatate din intersectia strazii Enescu cu Independentei.

„La Iasi trebuie rescrise regulile de circulatie. Nimeni nu le mai respecta pentru ca nu are cum. Intri pe contrasens daca lasa unul masina aiurea, te urci pe o bordura ca sa incapi pe langa sant. Pe Enescu autobuzele merg pe jumatate pe trotuar pentru ca nu incap. Azi am vazut ca muncitorii sapau la un sant pe care il acoperisera deja acum cateva zile”, a declarat ieri Daniel Caseriu, un sofer care si-a lasat masina in parcare la Golia.

Nici macar o treime din strada Lascar Catargi nu este refacuta

Daca pentru strazile Enescu, Saulescu, Toma Cozma sau zona Alexandru exista promisiuni din partea ApaVital ca se va turna asfalt peste santuri inainte de venirea iernii, santierele municipalitatii se extind chiar daca lucrarile au ritm de melc. Viceprimarul Mihai Chirica anuntase ca strada Lascar Catargi trebuia asfaltata pana spre Piata Independentei pana pe 15 noiembrie. Promisiunile par sa nu fi avut nicio legatura cu capacitatea constructorului de a gestiona lucrarile, strada fiind adusa la nivel de piatra sparta pe o treime, trotuarele fiind refacute doar de la intersectia cu Sararia pana la cladirea ISU. Ieri, in jurul amiezii pe Lascar Catargi erau in jur de 10 muncitori care se faceau ca lucreaza.

„Deocamdata, situatia santierelor este analizata de catre o comisie din cadrul municipalitatii. Vedem unde se mai poate lucra si unde nu, ce vom inchide si ce nu. Pe Independentei, unde s-a extins santierul din Fundatie, se poate lucra pana pe 20 decembrie si pe ploaie si pe frig pentru ca acolo este vorba doar de sapaturi, nu de turnat betoane. Decizia privind posibilitatea continuarii lucrarilor o va lua Inspectoratul de Stat in Constructii. Un raport cu privire la santiere este in lucru si datele vor fi prezentate de indata ce le vom avea”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Comentarii
  • Mai au rost comentarii? Ne-am plictisit! Oare nu pe lehametea noastra se bazeaza si ei? ,,datele privind santierele inca nu le avem” si asta o spune purtatorul de cuvant al Primariei……

  • Ii inteleg..vor sa faca ceva pentru orasul asta..dar macar sa puna ceva in gropile deja facute..sunt sofer..merg zilnic prin iasi si e plin de gropi lasate asa..cum sa nu avem nervi..cand stim ca bagam bani in piese si pe ei ii doare undeva

  • Mergeti pe Independentei in dreptul bancii Unicredit sa vedeti proaspatul trotuar pavelat cum s a rupt si sa scufundat……
    Aici sunt banii Dvs…….
    Pe str. G. Enescu, cretinii de la Apavital sapa a patra oara aceleasi santuri si inlocuiesc si rasinlocuiesc tevi….
    E o bataie de joc incredibila !!!

Adauga un comentariu