Actualitate

Iasul, pe harta delicventei romanesti din Franta! Vezi ce fura iesenii in Hexagon!

Publicat: 13 sept. 2011
1
Cotidianul Le Figaro a intocmit, pe baza actiunilor ajunse in instanta, o harta a delicventei romanesti din Franta. Pe aceasta apare si judetul Iasi. Potrivit statisticii autoritatilor din Hexagon, delicventii ieseni din Franta prefera sa fure telefoane mobile si portofele (click pe fotografie pentru a o mari). Cei mai multi infractori romani din Franta provin din jumtatea de est a Romaniei, din orase precum: Braila, Constanta, Fetesti, Tandarei, Buzau.
Cersetoria si „formele asimilate” acesteia, cum ar fi falsele petitii in vederea strangerii de bani, au fost interzise, incepand de marti, pe Champs-Elysees, a anuntat prefectul de politie din Paris, Michel Gaudin, citat de Le Figaro, in editia electronica. Masura, pe care Gaudin o califica drept „exceptionala dar proportionata”, este valabila sase luni, pana la 6 februarie, si vizeaza in special grupurile de romani, adeseori minori folositi de retele mafiote.
Incalcarea acestei interdictii este amendata cu 38 de euro si justifica un control de identitate si, prin urmare, masuri de expulzare in cazul unui sejur ilegal pe teritoriul francez. Aceasta masura este un demes „experimental intr-un loc simbolic”, dar masuri similare pot fi luate ulterior si in alte cartiere, cum ar fi de exemplu Sacre-Coeur. Ieri, ministrul francez de Interne Claude Guéant a argumentat caracterul national al planului sau impotriva acestei forme de delincventa. El a promis, intre altele, o supraveghere a punctelor de intrare a romanilor pe teritoriul francez.
Adauga un comentariu