Local

Iasul, pol al Educatiei: 60 milioane de euro, investitii in infrastructura scolara

Publicat: 23 mai 2019

Prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 1 si 2, Iasul isi reconfirma statutul de pol al Educatiei din Romania. Astfel, sunt deja finalizate sau in diferite faze de implementare 273 de obiective de investitii in sistemul de invatamant preuniversitar din judetul Iasi. Valoarea totala a acestora se cifreaza la peste 287 milioane de lei, adica echivalentul a peste 60 de milioane de euro. „Crese, gradinite, scoli gimnaziale si cladiri de licee trec prin ample procese de modernizare. In cazul multor comune din judet, vorbim inclusiv despre constructia de noi unitati. In premiera, avem in lucru pentru mediul rural si realizarea a patru centre tip after-school”, a afirmat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi si, totodata, lider al organizatiei judetene a PSD

Cea mai mare campanie de asfaltare din istoria judetului Iasi – FOTO

La capitolul crese, suma ce va fi cheltuita va depasi 16,8 milioane de lei. Cu acesti bani, se vor reabilita si moderniza doua crese, iar alte 7 vor fi ridicate din temelii. Aproape 80 de milioane de lei vor fi destinate gradinitelor, 45 de unitati existente urmand a fi refacute, iar alte 37 vor fi construite de la zero. Cea mai mare suma, de peste 155 de milioane de lei, a fost destinata scolilor primare si gimnaziale din judet. Potrivit datelor centralizate, sunt in lucru 155 de unitati care vor fi modernizate. In cazul altor 15, este vorba despre cladiri nou-noute ce urmeaza sa fie edificate. In ceea ce priveste liceele judetene, suma alocata prin cele doua programe PNDL depaseste 31 de milioane de lei, iar operatiunile sunt cele de reabilitare, modernizate si dotare in cazul a 9 unitati de invatamant. Tot in cadrul acestui capitol sunt cuprinse si lucrarile de constructie a patru centre rurale de tip after-school. Costul ridicarii si dotarii acestora au fost estimate la aproximativ 5,21 milioane de lei. 

PNDL 1 si 2 au la baza principiul potrivit caruia in orice localitate din Romania, indiferent de rangul acesteia, trebuie asigurat un set minim de servicii publice, investitiile in infrastructura de invatamant fiind, astfel, un capitol esential al acestor programe. 
 

Comentarii
  • Praf in ochii prostilor! Vedeti cat a dat dragnea oltenilor lui si faceti comparatie! Lucrari de proasta calitate, materiale proaste, jumatate din bani sigur sunt sifonati de mafia psd!

    • Este seful judetului, jupanul care taie si spanzura , este cel care da impulsul si viteza de dezvoltare a judetului , viteza 1 la mic la melc ,,,,,,rezultate =0000000000000-/////////////

  • Pul al educației ? Sa rezolve problema cu latrinele in care mor copiii !!! La Butea ce ai făcut stimabile ? Scoateți poza cu fata acestui măscărici ca e penibil !

  • Hai marș de-aici cu minciunile tale, minciuni pe care nici tu nu le mai crezi. Se înnescă copiii în forțele wc-urilor iar tu spui că ai modernizat școlii !!!??? Oare nu-ți este rușine nesimțitule să minți la nesfârșit cu aceste sume de bani când,?în realitate, nu ai făcut absolut nimic în trei ani de mandat ? De ce nu ai curajul să recunoști că drumul Iași gropnița nu va fi modernizat niciodată ? nu se va face nimic exact așa cum de cel puțin trei ani ai făcut decât să minți . Ești gunoiul tipic de comunist turnător care știi doar să manipulezi oamenii cu vorbe mincinoasele .

  • Dacă e pndl e clar ca se fura, nu ii controlează absolut nimeni.
    Când va veni vremea sa se facă dreptate sper sa nu facă nici unul o zi de pușcărie, în schimb sa li se ia absolut tot ce au furat, inclusiv sa se ia urma banilor pana la ultimul leu de la soții, amante, copii etc, sa rămână în curul gol și sa ii lase liberi. În pușcărie sa fie doar criminalii, violatorii și hoții de rand.

  • Sinteti penibilI BZi–istilor din doua motive; stergeti anumite postari care nu va convin si de citeva zile bune afisati in ziar poza acestui maimutoi gretos de care s-au plictisit iesenii,care este NIMIC-ul Iasiului,si stupoare,voi nu v-ati dat seama.

Adauga un comentariu