Eveniment-Social

Iasul rasufla usurat! Grupul de elevi si profesorii insotitori au ajuns cu bine dupa ce au fost martorii teribilelor atentate din Sri Lanka

Publicat: 23 apr. 2019
1

Conform precizarilor Ministerului Afacerilor Externe, cei 8 elevi de la Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi, aflati intr-un proiect educational impreuna cu profesorii insotitori in Sri Lanka, au ajuns cu bine in Romania:

"In continuarea informatiilor cu privire la incidentele produse la data de 21.04.2019, in orasul Colombo si in alte regiuni din Republica Democratica Socialista Sri Lanka, MAE face urmatoarele precizari:

La data de 23 aprilie, din cauza evolutiilor din Sri Lanka, grupul de elevi de la un liceu din Iasi aflat intr-un schimb de experienta in acest stat, a revenit, in siguranta, in Romania.

Acestia au beneficiat de sprijinul reprezentantilor Ambasadei Romaniei la Colombo si al Consulatului Onorific al Romaniei la Kandy, fiind escortati de politia locala pana la Aeroportul International din Colombo.

Totodata, pentru facilitarea conexiunii catre Bucuresti, cetatenii romani au primit sprijin din partea Ambasadei Romaniei la Doha.

Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Colombo au mentinut legatura in permanenta cu autoritatile locale si cu cetatenii romani, acestia fiind in afara oricarui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Colombo: 0094 11 2676520  apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Ambasada Romaniei la Colombo mentine situatia in atentie, fiind in contact cu cetatenii romani aflati pe spatiu si cu autoritatile locale, pentru acordarea de asistenta consulara.

Celula de Criza a MAE isi continua activitatea si se vor transmite noi date pe masura ce vor fi obtinute si transmise de catre Ambasada Romaniei la Colombo – Sri Lanka" potrivit unui comunicat al MAE.

Comentarii
Adauga un comentariu