Actualitate

Iasul se extinde puternic spre Dancu! Investitie de milioane de euro pentru 8 blocuri cu 12 etaje! Beneficiarul, un afacerist controversat, a fost binecuvantat de catre Primarie

Publicat: 08 mai 2019

@ Luna trecuta, Primaria Iasi a emis autorizatia de construire pentru un complex rezidential aproape de Dancu @ Prezentarea oficiala arata ca vor fi si apartamente cu trei camere, dar autorizatia de construire contrazice informatia @ "Deocamdata nu stiu care va fi valoarea investitiei. Am o strategie pe care o voi anunta public. Daca va fi nevoie, iau in calcul si o asociere. Da, este vorba despre Evergreen Towers, asa se numeste proiectul", a spus afaceristul Ciubotariu @ In 2017, in alta zona a orasului, CCI Construct Company a afectat cladirile din vecinatate, din cauza sapaturilor executate eronat

Inca de acum cativa ani, dezvoltatorii imobiliari si-au redirectionat afacerile spre zona Aurel Vlaicu, unde au achizitionat suprafete importante de teren. Unii sunt la stadiul de aprobare Plan Urbanistic Zonal (PUZ), altii au reusit sa obtina autorizatiile de construire. Autorizatie a primit si Ciprian Petrica Ciubotariu, cel care controleaza societatea CCI Construct Company SRL.

Luna trecuta, municipalitatea a emis autorizatia de construire pentru un numar important de locuinte colective, sub denumirea de Evergreen Towers. Conform documentatiei, pe o suprafata de 14.617 metri patrati, situata pe strada Aurel Vlaicu, nr.83, vor fi ridicate 8 imobile cu regimul de inaltime S+P+12E. Parterul cladirilor este destinat spatiilor comerciale.

In total, vor fi amenajate 510 apartamente, din care 108 vor fi cu o camera, iar 402 cu doua camere. Aceeasi documentatie arata ca investitorul trebuie sa amenajeze 489 locuri de parcare, din care 419 in subteran, iar restul pe teren proprietate.

Reporterii BZI au vizitat amplasamentul, dar deocamdata nu s-a dat un ordin de incepere a lucrarilor. Pe terenul imprejmuit se afla un singur utilaj. Contactat telefonic, Ciubotariu nu a precizat care va fi valoarea totala a investitiei. "Deocamdata nu stiu care va fi valoarea investitiei. Am o strategie pe care o voi anunta public. Daca va fi nevoie, iau in calcul si o asociere. Da, este vorba despre Evergreen Towers, asa se numeste proiectul. Inca nu am dat ordinul de incepere a lucrarilor", a spus Ciubotariu.

"Ne-am angajat sa sustinem principiile companiei si ne propunem ca în fiecare an sa depasim asteptarile. CCI Rezidentiale îsi propune sa devina cel mai de încredere dezvoltator imobiliar din regiunea Moldovei, oferind servicii care sa acopere întregul ciclu de viata al unei cladiri. CCI Rezidentiale îsi propune sa fie prima alegere pentru investitiile în locuinte, atât pentru persoane fizice, cât si pentru persoane juridice", se arata in prezentarea pretentioasa a proiectului. In aceeasi prezentare, investitorul promite si apartamente cu trei camere. Insa, in autorizatia de construire sunt pomenite doar apartamente cu una sau doua camere.

Citeste si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

A fost implicat in scandaluri

Ciubotariu nu este la primul proiect imobiliar. In vara anului 2017 a construit in apropierea Cimitirului Evreiesc locuinte colective cu un regim de inaltime de P+3. Din cauza sapaturilor executate eronat, au fost afectate cladirile din vecinatate. Atunci, autoritatile au intervenit si au sistat lucrarile. Conform datele oficiale, societatea CCI Construct Company SRL este controlata de sotii Eliza si Ciprian Ciubotariu. Insa, din 2016, data infiintarii, firma are cifra de afaceri pe "zero".

Totodata, sotia acestuia are afacerea Lady French SRL, un salon de infrumusetare. Societatea este pe pierderi conform cifrelor financiare de anul trecut. Cel mai probabil, sumele obtinute din vanzari au fost trecute pe persona fizica sau pe numele altor societati. Alt scandal in care a fost implicat Ciubotariu are legatura cu un imobil cumparat pe strada Agatha Barsescu, chiar langa sediul administrativ al primariei. De la achizitionare, terenul a ramas in paragina, fiind plin de balarii.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

La sesizarea BZI, afaceristul a curatat terenul si a schimbat poarta de la calea de acces. Pentru casa si teren, Ciubotariu a platit unei evreice suma modica de 130.000 euro, tinand cont de pozitionare. Terenul are o suprafata de 506 metri patrati, la care se adauga casa de 189 metri patrati (patru camere, doua holuri si baie), o anexa de 30 metri patrati (doua camere) si un beci. Pe terenul amintit ar urma sa fie edificat un hotel, dar Primaria Iasi nu a emis avizele necesare.

Comentarii
  • Nu mai faceti atita reclama acestui impostor,, fratele lui este ucigasul de saptamina trecuta din zona Mircea cel Batrin, Ciubotariu Danut!!! Eliza, sotia dezvolatorului Ciubotariu Petrica este urîtenia de la Lady French, aia cu obrajii batuti de vînt si soarta…niste gunoaie de ti.gani

  • Un tî.gan bor.ît, Ciubotariu Ciprian si o cwrva gaurita pe mooian fac blocuri!!! Auzi, cica nu exclude un parteneriat. Mãi saracule, da ti-ai luat Porsche si te chisi in rezervor, tot galben e, da nu e motorina…besitule, luati-as nemu’-n aer si pe mã-ta aia MUTA!

  • Ceprean ia și rupe de la gura la purandeii tai 1000 de Coco pe luna și achita șpagă, pardon reclama la Bzi ca dintr un proiect așa mare ca asta nu are cum sa nu pape și grașii de la bzi.
    Nu mai fii zgârcit milionarule

  • Cat de prost poti sa fii, sa nu-ti dai seama ca nu cotizeaza la Bzi??? Daca cotiza avea un titlu de genu ,, Cartierul lui Ciubotariu viseaza cu ochii deschisi” !! O sa vina vremea cand o sa fie arestati toti penalii din bzi!!

Adauga un comentariu