Actualitate

Iasul se schimba la fata! Zona Fortus se umple de locuinte. Patronul de la „Trei Sarmale” a primit aviz pentru un nou hotel

Publicat: 20 nov. 2018
1

@ Luna trecuta, Primaria Iasi a emis 121 de autorizatii de construire @ In zona Fortus vor aparea noi locuinte colective @ Patronul de la Hanul "Trei Sarmale" a obtinut un certificat de urbanism pentru construirea unui hotel @ Un fost consilier local a primit un prim aviz pentru construirea unei clinici si a unui bloc de locuinte @ Au fost eliberate 270 certificate de urbanism

Recent, municipalitatea ieseana a publicat o noua lista formata din certificate de urbanism si autorizatii de construire, aferente lunii octombrie. Multi afaceristi care au obtinut avize din partea Consiliului Local au trecut la urmatoarele etape.

Astfel, luna trecuta, societatea FioGrup Company SRL, administrata de catre Marian Panainte, a scos un certificat de urbanism pentru construirea unui hotel pe soseaua Barnova nr.2, pe o suprafata de 4.683 metri patrati. Regimul de inaltime propus este de 2S+P+2E +3R, insa va trece o perioada destul de lunga pana cand Panainte va primi autorizatia de construire.

Anul trecut, prin Fio Grup Company SRL, a fost cumparat si Hanul "Trei Sarmale", in cadrul unei licitatii publice. S-a ajuns la un pret de 630 mii euro. Dupa 1990, Hanul "Trei Sarmale" a intrat in proprietatea societatii Turism Moldova, controlata de Danut Prisecariu. Ulterior, au aparut trei mostenitori care au castigat cladirea in instanta. Asta, chiar daca Prisecariu a facut o serie de investitii.

Intre timp, mostenitorii au gajat hanul patronului de la clubul "Skin", George Barbulescu, pentru suma de 500 mii euro. Apoi, Barbulescu a cerut executarea imobilului.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Locuinte in Colina Insorita

Un alt ceritificat de urbanism a fost eliberat pe numele societatii SCRDAM BTC SRL si George Agheorghiesei. Se doreste construirea mai multor locuinte colective in Pacurari, cartierul Colina Insorita. Societatea este controlata de catre Eugen Bitiusca si Marcel Bitiusca si are ca obiect de activitate "lucrari de constructii ale cladirilor rezidentiale si nerezidentiale". Societatea a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 67.941 lei, cu un profit de doar 1.270 lei, cu un numar de patru angajati.

In ceea ce priveste autorizatiile de construire, luna trecuta a fost avizat proiectul ce apartine societati Wospal SRL, controlata de catre Daniel Mihai si Ioan Mai-Mihai.

Cei doi vor sa construiasca locuinte colective pe strada Fortus, nr. 68 (zona CUG), pe o suprafata de teren de 2.823 metri patrati. Regimul de inaltime aprobat este de P+2E. In total, vor fi amenajate 6 apartamente cu 3 camere. Contactat telefonic, Daniel Mihai a explicat ca se va apuca de treaba abia la inceputul anului viitor.

"Deocamdata nu lucram, nu putem sa spunem ceva legat de investitie. Vom incepe in primavara", a spus adminstratorul societatii. Cei doi asociati mai au un proiect imobiliar, sub denumirea de "Sun Residence", tot in zona CUG. Acesta a fost finalizat, fiind scoase la vanzare mai multe apartamente.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

A primit certificat si un fost consilier

Pe lista dezvoltatorilor imobiliari a intrat si Catalin Cristian, fost consilier local PDL. Prin societatea de constructii Ecoedil Managament SRL, a obtinut un certificat de urbanism pe strada Aurel Vlaicu, nr. 78, pentru construirea unei clinici medicale cu un regim de inaltime de D+P+4E+Eth. Conform PUZ, va construi si a doua cladire ce  va avea un regim de D+P+8E+Eth cu functiunea de locuinte colective.

In 2017, societatea de constructii a inregistrat o cifra de afaceri de 4,1 milioane lei , un profit de 471.222 lei, datorii de aproape 4 milioane lei, cu un numar de 27 angajati. Cristina Catalin a dezvoltat si alte afaceri, pornite in 2001. Are calitatea de actionar alaturi de Radu Cristian Bichir in societatea Innovative IT SRL, firma specializata pe realizarea de software la comanda. Din aceasta activitate, a rezultat anul trecut un profit de 1,1 milioane lei, cu un numar de 14 angajati. Cifra de afaceri a fost de 2,1 milioane lei, in timp ce datoriile de doar 74.715 lei.

Adauga un comentariu