Eveniment-Social

Iasul sub supraveghere! Primaria da sute de milioane pe camere video

Publicat: 30 oct. 2014
1

@ Politia Locala a primit 800 de milioane pentru a moderniza sistemul de supraveghere din oras

Politia Locala detine in acest moment cateva zeci de camere de supraveghere amplasate in mai mult zone din oras, in intersectii sau zone cu risc ridicat de infractionalitate. Lipsa fondurilor pentru mentenanta a facut insa ca sistemul de supraveghere sa ramana mult in urma, dintr-un total de 66 de camere fiind functionale doar o treime. Astfel, anul trecut au fost reparate 11 camere de supraveghere, pe langa altele 10 care erau functionale.

„Acum a fost alocata o suma destul de consistenta de 800 de milioane de lei vechi pentru achizitii si pentru modernizari. Deja au fost amplasate astfel de camere in zona centrala. Nu trebuie sa confundam insa sistemul de management al traficului, care presupune semaforizarea si spravegherea intersectiilor, cu supravegherea video a Politiei Locale. Ei au camere si in zone unde nu este trafic rutier, cum ar fi de exemplu zona Stefan cel Mare, unde au fost montate deja in jur de 10 camere de supraveghere. E vorba si de modernizare sau inlocuire a echipamentelor existente, pentru ca unele nu sunt foarte performante si cei de la Politie ne spun, de exemplu, ca in unele cazuri nu pot citi de pe camera numerele de inmatriculare ale unor masini ale caror soferi incalca unele reguli de circulatie”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Supravegherea spatiilor de joaca, amanata pentru 2015

Oficialii locali au precizat totodata ca anul viitor ar urma sa fie bugetata o noua achizitie de sisteme de supraveghere, vizate fiind cele circa 200 de parcuri de joaca ce au intrat in ultimii ani in programele de modernizare, acestea fiind frecvent „vizitate” de vandali.  Licitatia a fost lansata o data anul acesta, viceprimarul dand insa ca sigura reluarea procedurilor. „Cel mai sigur acest proiect va fi reluat in 2015”, a punctat viceprimarul Mihai Chirica. Camerele de supraveghere functionale sunt amplasate in acest moment una la Gara Internationala, una la intersectia strada Palat cu A. Panu, doua la Gara, doua pe Pacurari, una pe strada Crisan 1, una la Blocul Tarom, una pe Esplanada Cub 1, altele cinci pe bdul Stefan cel Mare, doua in Piata Unirii, una in Podul de Piatra, una la Casa Patrata, una la trecerea de cale ferata Comat, una la spalatoriile de pe bdul Nicolae Iorga si una pe Sos. Nationala, la trecerea de pietoni spre piata Alexandru cel Bun.

Adauga un comentariu