Eveniment-Social

Iata averile noilor alesi! Latifundiari si muritori de foame in Consiliul Judetean

Publicat: 19 iul. 2012
1

@ Jumatate din consilierii judeteni se pot lauda cu terenuri si case in mai multe localitati din tara sau cu autoturisme din cele mai noi @ O alta parte dintre proaspetii alesi judeteni se dau de ceasul mortii ca nu detin nici case si nici terenuri sau vreun cont bancar @ Alti consilieri nu s-au sinchisit macar sa-si depuna declaratiile de avere, cu toate ca a trecut mai bine de o luna de cand au fost alesi de catre ieseni

Desi a trecut mai bine de o luna de la alegerile locale, o buna parte din noii alesi ai judetului nu s-au grabit sa-si depuna declaratia de venituri. Cei mai multi dintre consilierii judeteni par a nu fi dispusi sa-si publice averile, asteptand chiar pana in ultimele zile cand mai pot sa-si actualizeze declaratia. Din actuala formula a consilierilor judeteni, abia jumatate au reusit sa-si depuna sau sa-si actualizeze declaratiile de avere. Ceilalti consilieri judeteni nu au reusit inca sa-si depuna declaratiile. Cel mai probabil, unii mai au de numarat tot ce au prin casa pentru a-si actualiza declaratiile.

Astfel, vicepresedintele Victorel Lupu detine un teren intravilan in Iasi, dar si un teren intravilan si unul agricol in comuna Mogosesti. Noul vicepresedinte al judetului are si o casa de locuit in Iasi si una in comuna Mogosesti. Pesedistul din fruntea CJ conduce un Ford Focus fabricat in 2007 si are trei conturi bancare in valoare totala de 70.000 lei. Lupu mai are insa si investitii depuse la sapte societati comerciale, dar si un credit de 33.000 euro, scadent in 2029. Lupu a mai incasat 50.000 lei anul trecut din postura de sef al Finantelor Locale.

Celalalt vicepresedinte, Victor Chirila, are trei terenuri intravilane in comuna Barnova, unde a fost primar vreme de 18 ani. Chirila mai are un teren intravilan in Vaslui si unul agricol in comuna Tomesti. Vicepresedintele mai are un apartament in Iasi si o casa de locuit in Vaslui. Liberalul detine si un Opel Corsa fabricat in 2007. Conform declaratiei de avere, Chirila a incasat peste 10.000 lei dupa ce a vandut un teren la Tomesti. Chirila are datorii de peste 20.000 euro la doua banci, iar anul trecut a incasat de la CJ peste 55.000 lei.

Masinile fac legea

Consilierul judetean Alin Aivanoaie
(PP-DD) sustine ca nu are decat un apartament in municipiu, cumparat in 2002, fara terenuri sau autoturisme. Aivanoaie declara si ca are datorii in valoare de 20.000 euro la o banca si ca in calitate de director al firmei de paza Gip Est SRL a incasat un venit lunar de peste 4.000 lei. Colegul acestuia de partid, Marian Hauta, sustine ca are un teren intravilan in satul Hlincea, comuna Ciurea de 738 metri patrati, cumparat in 2010, dar si o casa de locuit in aceeasi localitate. Hauta are doua autoturisme, o Toyota RAV 4 din 2005 si un Mitsubishi Pajero din 2004. Hauta a instrainat un apartament pentru care a incasat 57.000 euro si are o datorie catre omul de afaceri Bogdan Cihodaru de 5.000 euro. Un alt membru PP-DD, Ioan Stoian, se lauda cu un teren de 1.000 metri patrati in Pietrarie, comuna Barnova si doua apartamente in Iasi, precum si o casa de locuit in aceeasi comuna. Stoian detine un autoturism Honda din 2000 si are datorii de 55.000 lei si 7.500 euro.

Democrat-liberalul Liviu Bulgaru, liderul de grup al PDL, a trecut in declaratia de avere un apartament in municipiul Iasi si un spatiu comercial intr-o comuna din judet. Acesta a declarat ca detine un autoturism Audi A4, fabricat in anul 2003. Bulgaru detine insa o colectie de tablouri evaluata la 10.000 euro. Consilierul judetean PDL are insa un credit contractat la o banca, scadent in 2025, in valoare de 14.000 euro. Acesta a trecut ca venituri si salariul de director incasat de la Agentia de Dezvoltare Rurala si Pescuit de circa 40.000 lei.
Nou-intrat in Consiliul Judetean, Dorel Lebada (PDL) sustine in declaratia de avere ca detine un teren intravilan si unul extravilan in Iasi si respectiv Campulung Moldovenesc. Acesta mai are un apartament si o casa de locuit in municipiul Iasi. Conform declaratiei sale, consilierul judetean este si un impatimit al motoarelor. Lebada detine o motocicleta Suzuki din 2004, dar si o Dacia Logan din 2007 si un Ford Focus din 2002. In rest, alesul judetean are un credit de 70.000 euro si 50.000 lei incasati ca director tehnic la Directia Silvica Iasi.
Singurul conservator din CJ, Vasile Salaru, sustine ca detine doua apartamente in Iasi si Bucuresti. Salaru a mai specificat si ca are un autoturism Volkswagen fabricat in 2009, dar si patru conturi bancare deschise atat in lei cat si in valuta. Vasile Salaru si sotia sa au incasat in cursul anului trecut si cateva mii de lei de la unitatile scolare unde profeseaza. Juristul PSD Silviu Macovei nu a trecut nici el in declaratia de avere vreo casa sau vreun teren. In schimb, acesta are doua autoturisme, un Ford Focus si un Opel Astra. Macovei nu are deschise conturi bancare, dar in schimb are datori in valoare de 30.000 euro la diferite banci. Consilierul PNL Magdalena Lupu detine doua terenuri agricole in Ruginoasa si Mosna, dar si un apartament in Iasi. Lupu are si un autoturism Dacia Logan din 2006. Consilierul PNL este pensionar, Lupu incasand anul trecut 14.000 lei.

Unii sunt mai saraci

Pe langa acestia mai sunt si cativa consilieri care nu se pot lauda cu prea multe case sau terenuri detinute in proprietate. Un alt democrat-liberal care si-a actualizat declaratia de avere este si Vasile Toma. Acesta este poate unul dintre cei mai saraci consilieri judeteni. Toma sustine ca detine doar un apartament in Iasi, dar si ca este plin de datorii. Conform propriei declaratii de avere, consilierul judetean are cateva mii de euro datorii catre persoane fizice si institutii bancare.

Si pesedistul Florin Silviu Popa se numara printre cei mai saraci consilieri judeteni. Popa a declarat pe propria raspundere ca nu are niciun teren in proprietate, este prorietarul unui apartament de 67 metri patrati dobandit in 1973, nu detine nici o masina, nu are active financiare, nici datorii sau alte sume de bani incasate prin diferite mijloace. Popa este seful de cabinet al deputatului PSD Anghel Stanciu, foloseste masina primita de acesta de la Camera Deputatilor si este turnator declarat la fosta Securitate. Popa detine functia de contabil la CFR Iasi, de unde anul trecut a incasat 21.000 lei.

Nou intrata in Consiliul Judetean, social-democrata Paula Vornicu sustine ca nu detine terenuri sau case. Mai mult, ca si Popa, aceasta nu are masina, datorii, alte active financiare si conform declaratiei de avere traieste doar din salariul de director de la o societate ieseana. Anul trecut a incasat 11.000 lei pe de urma acestei functii. Pentru ca este si membru PSD, Vornicu este si reprezentant in adunarea generala a SC Salubris, societate subordonata Primariei Iasi.

Comentarii
  • Ok , au avere uriasa ! Dar de unde provine averea aia , asta ne intereseaza pe noi cititorii ! Vrem sa vedem de unde au acestia si rudelor averile ! Sa justifice averea in raport cu salariu ! spune:

    .

  • Unii din articol se dau saraci lipiti ! Dar rudele lor de unde au averea URIASA ? Ce facem aici , prostim lumea cu ziarul Bzi ? Faceti ancheta serioasa ma baieti , nu prostiti lumea cu ziarul ! spune:

    .

Adauga un comentariu