Secretele istoriei

Iata care era cel mai mare secret al lui Hitler

Publicat: 31 dec. 2013
Era 30 aprilie 1945 cand Adolf Hitler s-a sinucis la varsta de 56 de ani. Atunci cand a murit, Hitler era un dictator derutat, scrie cotidianul spaniol El Pais, citat de evz.ro.

In fata germanilor poza in lider auster care a renuntat la salariul sau de cancelar, functie pe care a ocupat-o la 30 ianuarie 1933. Putini au fost cei care au stiut ca, un an mai tarziu, a revocat aceasta decizie si ca incasa un salariu de peste 160.000 de marci pe an. Cifra conderabila daca tinem cont ca venitul mediu al unui german era la acea vreme de 1.500 de marci.

unt detalii din viata liderului nazist publicate in cartea “Secretele celui de-al Treilea Reich”, semnata de jurnalistul german Guido Knopp, impreuna cu mai multi colaboratori.

Autorii estimeaza la 700 de milioane de marci averea dictatorului care se prezenta ca salvatorul Germaniei.

Si doar o parte din aceasta avere are origini clare: salariul sau si sumele provenite din publicarea cartii autobiografice „Lupta mea”, vanduta in mai mult de 10 milioane de exemplare. Restul averii liderului nazist a provenit din „donatii”. 

Din iunie 1933, principalele industrii erau nevoite sa cotizeze cu 0,5% din salarii intr-un fond privat la care Hitler avea acces nelimitat. Lista patronilor finantatori ii include pe Gustav Krupp si Fritz Thyssen, dar si pe Henry Ford, astfel incat acesta si-a alimentat averea chiar cu bani din America. Ford din urma l-a cadorisit pe Hitler cu 50.000 de dolari la sarbatorire zilei lui de nastere. 

Lista celor care il finantau pe dictator sau partidul nationalist socialist se confunda, iar circuitul banilor functiona pe principiul vaselor comunicante, mai scrie El Pais. 

Hitler a acordat sume fabuloase cumpararii operelor de arta din toata Europa a caror destinatie era un muzeu in Linz. Se pare ca peste 4.000 de opere de arta au fost cumparate in acest scop, dar ideea muzeului nu s-a materializat niciodata.

Viata amoroasa a lui Hitler s-a adaptat exigentelor acestui personaj. Cel care se dedicase trup si suflet cauzei de a face din Germania liderul popoarelor lumii si clama celibatul, in fapt, era foarte atras de femeile foarte tinere. Studiile facute arata ca discursurile sale fanatice le impresionau mai ales pe femei (principalele sustinatoare ale partidului) care erau pur si simplu seduse de sarmul liderului nazist.

Imaginea pe care voia sa o vanda liderul nazist era aceea a celibatarului, de aici si dicretia cu care si-a condus viata privata. Femeile pe care le seducea, din ce in ce mai tinere, ramaneau mereu in umbra. Maria Reiter, de exemplu, avea 16 ani cand l-a cunoscut pe Hitler, in 1926. Relatia lor a fost mai degraba patonica dupa care a disparut inghitita de obligatiile pe are Hitler le avea in stat. 

Putin dupa aceea, a cunoscut-o pe Eva Braun, in studioul fotografului sau personal, Heinrich Hoffmann. Eva a devenit amanta sa in 1932. Amandoi s-au oficializat relatia cu putin timp inainte de moarte. 

Hiter a mai avut relatii amoroase cu verisoara sa Geli si cu Angela Raubal. Aceasta din urma s-a instalar in 1929 intr-un apartament spatios si elegant pe care liderul nazist il avea la Múnchen. Geli s-a sinucis in septembrie 1931, iar Eva Braun a sfarsit impreuna cu cel care i-a devenit in cele din urma sot.


loading...

Adauga un comentariu