Arte vizuale

Iata care este cel mai scump tablou din lume

Publicat: 13 nov. 2013
3
Three Studies of Lucian Freud„, pictat de Francis Bacon in 1969, a fost cumparat la licitatie pentru suma record de 142 milioane de dolari. Licitatia a fost organizata marti la New York. Astfel, „Three Studies of Lucian Freud” a devenit cea mai scumpa opera de arta vanduta vreodata, informeaza BBC News, citat de antena3.ro.
Capodopera il reprezinta pe Lucian Freud, artistul si prietenul lui Francis Bacon, fiind considerata una dintre cele mai importante serii de picturi ale artistului britanic.
Tripticul „Trei studii ale lui Lucian Freud/ Three Studies of Lucian Freud” este format din trei tablouri in care Lucian Freud apare in trei ipostaze diferite. Cele trei tablouri au fost pictate in anul 1969 la Colegiul regal de arta din Londra, dupa ce atelierul lui Francis Bacon a fost distrus intr-un incendiu.
 
Opera de arta a fost vanduta la licitatia organizata marti, de casa Christie’s, unui client care a preferat sa isi pastreze anonimatul. Pretul de pornire a licitatiei a fost de 80 de milioane de dolari.
„Three Studies of Lucien Freud” a devenit cea mai scumpa opera de arta vanduta vreodata la licitatie, detronand tabloul „Tipatul/ The Scream”, de Edvard Munch, care anul trecut a fost adjudecat pentru suma de 119,9 milioane de dolari.
„Capodopera marcheaza relatia dintre Bacon si Freud, aducand omagiu inrudirii creatoare si emotionale dintre cei doi artisti”, a mentionat Francis Outred, directorul Sectiunii pentru arta contemporana si postbelica a casei Christie’s din Europa.Adauga un comentariu