Evenimente culturale

Iata care este secretul Marelui Zid Chinezesc

Publicat: 09 oct. 2013
Potrivit masuratorilor ce au durat cinci ani Marele Zid Chinezesc are o lungime de 21.196,18 kilometri
Astfel, Marele Zid Chinezesc se dovedeste a fi de peste doua ori mai lung decat estimarile initiale (8.850 de km), bazate pe izvoare istorice.
Masuratoarea oficiala, facuta de Administratia Patrimoniului Cultural din China, include si ruinele Marelui Zid Chinezesc, care nu au fost luate in seama la estimarile anterioare.
De asemenea, cercetarea a relevat existenta unui numar de 43.721 de situri de patrimoniu, de-a lungul Zidului. De altfel, structura este inclusa din 1987 in patrimoniul UNESCO, scrie Daily Mail.
Zidul, cea mai mare structura realizata de mana omului, a fost construit incepand cu anul 500 i.e.n, pentru a proteja granita de nord a Chinei. In prezent, se mai pastreaza intact numai 8,2% din Marele Zid, in timp ce, pe 74,1% din lungime, structura este deteriorata.
Oficialii chinezi avertizeaza ca structura este in pericol din cauza fenomenelor naturale, dar si a asezarilor omenesti din jurul ei. In prezent, China cauta o modalitate prin care sa limiteze efectul mineritului, al turismului si al dezvoltarii infrastructurii asupra Marelui Zid Chinezesc, scrie Daily Mail.


loading...

Adauga un comentariu