Actualitate

Iata care sunt averile angajatilor din Primaria Iasi! Salarii babane si terenuri bune in zone de lux. Cel mai bogat este arhitectul-sef al orasului

Publicat: 11 aug. 2019
1

@ Directorii din primarie o duc foarte bine @ Anual incaseaza sume importante care sa le asigure linistea @ Cel mai bogat functionar este insa Alexandru Mustiata @ Are terenuri, apartamente, dar si bani in conturile bancare @ Sefa de la Finantele locale abia si-a permis sa cumpere un autoturism Dacia Logan @ Seful de la Transparenta are si pensie, si salariu @ In familia Tiron vin anual 200.000 lei, aproape 42.000 euro

Cine prinde un post in Primaria Iasi poata sa spuna ca are viitorul asigurat. Salariile din administratia locala sunt atractive, iar posturile sunt sigure.

Recent, au fost publicate declaratiile de avere ale functionarilor din administratie, care arata bunastarea angajatiilor, in special a directorilor. Viorica Bostan, director executiv la Directia Tehnica si Servicii Comunitare, are un teren de 732 mp in comuna Birnova, 2.132 mp in comuna Ciurea si un apartament de 60 mp in Iasi. Familia directoarei Bostan are patru masini: Skoda, Renault si doua Mercedes Benz. La capitolul economii, apare suma de aproape 100.000 lei. Si datoriile sunt pe masura, de aproape 75.000 franci elvetieni, rezultate dintr-un imprumut bancar scadent in anul 2038. Anul trecut, din salariu, Viorica Bostan a incasat 97.265 lei.

In ceea ce-l priveste pe Dumitru Tomorug, director la Directia Implementare Strategie Integrata de Dezvoltare Urbana, declaratia de averea a acestuia este destul de stufoasa. Detine o cota parte dintr-un teren de 252 mp situat in str. Pacurari si alt teren 570 mp in sat Dorobant, comuna Aroneanu.

Pe terenul din Aroneanu a construit si o casa cu o suprafata de aproape 200 mp. Directorul a completat declaratia si cu doua autoturisme: Renault Megane si Renault Clio. Anul trecut, Tomorug a facut si datorii, a imprumutat 126.500 lei de la Banca Romaneasca si Idea Bank.

Totodata, mai are de achitat pana in 2025 alt imprumut, in valoare de 150.000 lei. In calitate de director, a incasat anul trecut salarii in valoare de 104.494 lei, in timp ce sotia acestuia a primit doar 30.677 lei, in calitate de laborant la Liceul "Dimitrie Cantemir".

Vila in constructie

La capitolul salarii, sta bine si Beatrice Fotache, director in Primarie la Directia Proiecte Europene. Anul trecut a incasat 78.986 lei, in timp ce sotul Doru Fotache a incasat 85.777 lei, in calitate de angajat la Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Fotache a cumparat in 2017 un teren pe strada Roadelor, cartierul Galata, pe care a inceput constructia unei case, investitia fiind anuntata la nivelul sumei de 100.000 euro. Averea este intregita de un apartament de 75 mp, achizitionat in urma cu mai bine de 20 ani, si doua autoturisme Peugeot 307 si Renault Megane. Anul trecut, a imprumutat de la banci suma de 170.000 lei, la care se adauga alt credit de 155.900 lei. In ceea ce-l priveste pe Catalin Boghiu, director la Directia Generala Tehnica si Dezvoltare, nu are terenuri, dar detine doua apartamente, unul in Bacau si altul in Iasi, cu suprafete de 40 si 46,4 mp. Conduce un Ford fabricat in 2008, iar la sectiunea economii apare cu aproximativ 100.000 lei. In calitate de angajat al municipalitatii, a incasat anul trecut 90.122 lei.

Si salariu, si pensie

Vasile Tiron, director la Directia Relatii Publice si Transparenta Decizionala, are doua surse de venit: salariu si pensie. In calitate de fost angajat MAPN primeste o pensie anuala de 32.800 lei, la care se adauga si suma de 94.038 lei, insemnand salariile de anul trecut. Si sotia acestuia a incasat 60.933 lei, in calitate de angajata la AJFP Iasi. Tiron are un teren de 1.000 mp in Valea Lupului, pe care a ridicat o casa de 140 mp. Are doua masini: Honda Jetzz si Toyota Corolla, plus un depozit bancar de 40.000 lei. Anul trecut, Vasile Tiron a incasat si 20.470 lei in calitate de membru de consiliu de administratie. In cazul Cristinei Oteleanu, director la Directia Juridica, declaratia de avere arata un apartament de 49,4 mp situat in municipiul Iasi, un autoturism Ford Fiesta, un cont deschis anul trecut pentru suma de 50.000 lei, un imprumut de 89.800 lei, dar si un salariu anual de 94.491 lei.

Averea arhitectului-sef

De departe cel mai bogat functionar este Alexandru Mustiata, actualul arhitect-sef al orasului. In municipiul Botosani, are o casa de 125 mp, alta casa in orasul Bucecea, in suprafata de 112 mp, si un apartament de 104 mp, in municipiul Iasi. Pe langa proprietatile mentionate, Mustiata are si conturile pline. Are aproximativ 100.000 euro in banci si 10.000 lei. A apelat si la credite. Din 2016, a facut trei imprumuturi in valoare de aproximativ 150.000 lei. In 2018, Mustiata a incasat de la Primaria Iasi 10.542 lei si 45.072 lei de la Inspectoratul Judetean de Stat in Constructii Iasi. A mai primit 70.500 lei de la Schneider Ermar SRL si o donatie de 31.000 lei de la Condrut Chivu, bunicul lui Mustiata. Andreea Mustiata, sotia arhitectului, a incasat anul trecut 29.887 lei de la Shatter SRL, unde are calitatea de angajat, si 2.808 lei, in calitate de cenzor la societatea Rapsodia Conf SA. Aceeasi declaratie de avere arata si un imprumut in valoare de 82.000 lei, pe numele Ianos Leon Gheza.

Vezi si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Aproape 9.000 lei pentru sefa de la Finantele locale

In cazul Mariei Apetroaei, directorul Directiei Generale si Economice a Finantelor Publice Locale (DGEFPL), declaratia de avere este destul de sumara. Are un teren in satul Visan, Barnova, in suprafata de 877 mp, si o casa de 166,60 mp. Anul trecut a cumparat un autoturism marca Dacia Logan MCV. Apetroaei nu are conturi bancare, ci datorii de 75.000 lei la ING si 45.000 euro la Stefan Andrei Apetroaei. In calitate de director a primit anul trecut din salarii suma de 104.719 lei.
Lista directorilor din primarie este completata de Cristina Albisteanu, sefa de la Directia Fond Locativ. A declarat doua terenuri agricole in Barnova de aproape 1.000 mp, doua apartamente in Iasi, de 80 si 61,73 mp, doua autoturisme Dacia Logan si Toyota Yaris, datorii la Banca Transilvania de 93.507 euro. Anul trecut a incasat de la primarie suma de 94.155 lei.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

In cazul lui Radu Grigoras, director la Directia Exploatare Patrimoniu, se poate observa ca are in proprietate 10.600 mp, in comuna Tunari, judetul Ilfov, doua autoturisme Mitsubishi Lancer si Jeep Cherokee. Anul trecut a facut un imprumut la Raiffeisen Bank, in valoare de 96.000 lei. La alta banca trebuie sa achite, pana in 2022, suma de 6.800 euro. Postul pe care il ocupa a generat anul trecut venituri in valoare de 90.436 lei.
Lista directorilor este incheiata de Gabriel Teodorescu, seful Directiei Evidenta Patrimoniu. Acesta detine un teren de 4.600 mp in judetul Iasi, doua apartamente in municipiu, doua masini Renault Megane. Din salariii a incasat 76.995 lei, in timp ce sotia acestuia, Luminita Teodorescu, secretara la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", a incasat 38.830 lei.

Comentarii
  • In contextul cand Tiron este in CA la TERMOSERVICE si aia declara penalitatile beneficii pentru firma primariei total ilegal se poate trezi cu dosar penal.
   Si oare Chirica stie ca cei ce se inregistreaza pentru audienta la Primar sunt tinuti cu anii in asteptare spunand ca domnul primar nu tine audiente, facand astfel sa creasca sentimentul de neancredere in el al celor ce nu sunt primiti in audienta.
   Oare pentru ca vor sa discute cu domnul primar despre ce se intampla la asociatii si firmele ce administreaza asociatii nu sunt lasati sa ajunga la el ca sa nu stie ce se intampla in Iasi in acest domeniu de activitate.
   Deci, domnul Primar stie ce se intapla sau nu?

 • Foarte bun articolul… pooti intra pe site-ul primariei si vezi toate aceste lucruri:)) Iar in schimb, domnul Vasile Tiron este un om cu suflet mare!

  • Tiron Vasile e un slugarnic…sa-l fi vazut duminica la Slujbă in Tudor Vladimirescu cum a vrut sa-i ia paharul de cafea din mana lui Chirica….iar primarul a tras mana si-a l-a facut sa inteleaga ca va arunca el paharul la cosul de gunoi!!! Tiron = Gunoi!!!

 • Cea mai buna afacere : bugetarismul. Poate va intrebati de unde au bani, avand in vedere ca sunt bugetari din tata in fiu … : De la voi …. noi toti ii platim, si nu ar fi o problema asta … dar nu fac NIMIC… astepti un act de la primarie luni intregi, e bataie de joc si o umilinta imensa orice contact cu administratia…. nu mai vorbim de transparenta. In afara de gazoane, vopsiri de treceri de pietoni …. podete peste paraiase , mai vedem si altceva? … NIMIC semnificativ …. o sleahta de someri voluntari ce ne obliga sa-i asistam financiar. … ZERO.

Adauga un comentariu