Diete si regimuri

Iata care sunt cele mai bune momente in care este recomandat sa bei apa!

Publicat: 26 iul. 2018
25

Atunci cand bem apa rece dupa ce am mancat poate aparea indigestia,deoarece temperatura rece a apei schimba consistenta alimentelor pe care le-am consumat,ceea ce le face mai greu de digerat. Alimentele grase tind sa se solidifice cand sunt amestecate cu apa rece,ceea ce face digestia mai dificila. In plus,digestia poate duce la probleme de reflux de acid.

Atunci cand bem mai multa apa apar unele probleme,deoarece duce la diluarea acidului pe care stomacul il foloseste pentru a descompune alimentele,ceea ce duce la incetinirea procesului de digestie. Acest lucru ne poate face sa ne simtim obosite dupa ce mancam,si nu mai putem face activitatile pe care trebuia sa le facem.

Daca se bea apa rece in timp ce mancam ii poate afecta pe cei care au o sensibilitate a dintilor,migrene sau dureri de cap severe. Daca bem apa mult prea rece se poate declansa o migrena. In plus,aceasta poate declansa dureri de stomac si balonare,deoarece unele alimente isi maresc volumul atunci cand bem apa. Durerea se poate prelungi atunci cand bem prea multa apa, impiedicand indigestia.

Stomacul este conceput pentru a lua din produsele alimentare o temperatura similara cu cea a corpului. Consumul de alimente care sunt prea calde sau prea reci inseamna o munca suplimentara pentru procesul de digestie. Acelasi lucru se intampla si atunci cand consumam alimente mult mai picante.   

Iata care sunt cele mai bune momente in care este recomandat sa bei cate un pahar-doua de apa:

– 2 pahare de apa baute imediat dupa trezire te ajuta sa-ti activezi organele interne si metabolismul. Pe termen lung, acest lucru te va ajuta sa-ti mentii greutatea la cel mai bun nivel.
– 1 pahar de apa inainte de masa ajuta digestia
– 1 pahar de apa inainte de baie sau dus te ajuta sa-ti mentii ritmul cardiac la un nivel sanatos.
– 1 pahar de apa inainte de culcare previne atacul de cord si atacul celebral
– 1 pahar de apa inainte de sala te ajuta sa-ti reglezi nivelul fluidelor din corp si sa ai mai multa energie

Adauga un comentariu