National

Iată care va fi programul magazinelor! Totul se modifică de astăzi

Publicat: 23 mart. 2020

Programul magazinelor alimentare în starea de urgență a rămas același. De astăzi 23 martie 2020 se închid toate mall-urile din România și magazinele de comerț cu amănuntul care nu vând produse alimentare.

Program magazine Profi, Auchan, Kaufland, Mega Image, Penny, Carrefour, Lidl
Programul magazinelor de tip alimentară, supermarket, hypermarket rămâne neschimbat în perioada stării de urgență și chiar și după emiterea ordonanței militare. EXISTĂ RESTRICȚII, marile magaizne roagă clienții să nu cumpere produse în cantități mari și să respecte decizia de a intra pe rând în market.

Auchan a afișat la casele de marcat că este un magazin de comerț cu amănuntul și că nu vinde produse în cantiăți excesiv de mari, nespecificând care ar fi cantitatea maximă pe care o poți cumpăra per bon.

Unele magazine Mega Image limitează cumpărăturile la minim două produse per bon, dar compania spune că acest lucru nu este o măsură oficială, singurul apel la clienți este să cumpărați responsabil. Atenție Mega Image anunță pe site-ul său că produsele cumpărate online pot fi plătite exclusiv cu cardul.

Kaufland își protejează angajații prin geamurilor de protecție din plexiglas la casele de marcat, dar le-a oferit și mănuși pentru a manipula produsele și banii.

Penny, Carrefour, Lidl măsuri de protecție similare, fară limitări la produse
Penny, Carrefour și LIDL a luat măsuri de protecție a angajaților, fară a limita însă produsele aflate în coș.

Măsurile sunt deocamdată temporare și în funcție de cum evoluează situația sau ce noi decizii voi lua autoritățile, acestea se pot modifica. În niciun caz, asigurat Marcel Vela că nu se va raționaliza mâncarea sau nu se vor închide magazinele.

Nu uitați toate restaurantele și cafenelele sunt închise, însă puteți folosi serviciile de food delivery fie pe site-urile restaurantelor, fie prin aplicații ca Bringo, Glovo sau aplicațiile proprii ale restaurantelor, cafenelelor sau pizzeriilor.

Ordonanța militară a fost emisă pe 21 martie 2020 și își produce efectele până la noi informări.

Comentarii
Adauga un comentariu