Info Turism

Iata cateva curiozitati despre cultura japoneza

Publicat: 03 feb. 2020

Curiozitati despre cultura japoneza. Japonia este o tara insulara situata pe continentul asiatic. Aceasta este diferita fata de alta tari prin sensul că se remarca printr-o cultura foarte diferita de cea vestica. În rândurile de mai jos vă prezentam câteva aspecte mai puțin știute prin care se identifica acest popor.

1. Știați că în Japonia copiii fac curat în scoli în fiecare zi, timp de un sfert de ora, alaturi de profesori? Acest lucru a condus la apariția unei generații caracterizata de modestie și pasionata de curățenie. Igiena și dorință lor de a menține curățenia, reprezintă o parte a eticii japoneze.

2. Știați că un angajat japonez din domeniul igienei este numit “inginer de sănătate”. El poate avea un salariu cuprins intre 5.000 și 8.000 de dolari pe luna, iar un om de serviciu este supus unor teste scrise și orale.

Curiozitati despre cultura japoneza. Nu are recurse naturale

3. Tara Soarelul Rasare nu are resurse naturale și este expusa la mii de cutremure pe an. Însă, toate acestea nu au împiedicat-o să devina una dintre cele mai dezvoltate tari din lume.

4. Știați că, în doar 10 ani, orașul Hiroshima a revenit la ceea ce a fost, din punct de vedere economic, înainte de căderea bombei atomice?

5. Japania este o tara educata, rata de alfabetizare apropiindu-se 100%.

6. Știați că în Japonia, elevii de la clasa întăi până la clasa a șasea trebuie să învețe etica în relațiile cu ceilalți oameni?

7. Chiar daca sunt printre cei mai bogați oameni din lume, japonezii nu au servitori. Părinții sunt responsabili pentru casa și copii.

8. Știați că nu exista nicio examinare de la clasa întăi până la clasa a treia? În opinia aponezilor, scopul educației este de a insufla concepte și formarea caracterului, nu doar de examinare și îndoctrinare.

9. Niponii nu risipesc mâncarea. Daca te duci la un restaurant de tip bufet suedez în Japonia, veți observa că oamenii mănâncă doar cât au nevoie, fară a lasă resturi în urma.

Sunt foarte punctuali

10. Sunt foarte punctuali. Durata de întârziere a trenurilor din Japonia este de câteva secunde pe an.

11. Știați că elevi au la dispoziție o jumătate de ora pentru a servi masa, astfel încât să li se asigure o digestie corecta?

12. Știați că în Japonia sunt peste 50.000 de oameni care au peste 100 de ani?

13. Japonia este o tara puțin periculoasa. Aici au loc aproximativ 2 crime comise cu arme de foc pe an.

14. În Japonia este acceptabil să adormi la serviciu pentru că se considera că somnul este determinat de munca grea.

15. Știați că trenurile sunt atât de aglomerate încât a fost angajat personal care se ocupa cu împingerea pasagerilor în interiorul acestora?loading...

Adauga un comentariu