Eveniment-Social

Iata cati candidati ieseni s-au inscris la sesiunea de toamna a bacalaureatului

Publicat: 16 aug. 2016
1
Sesiunea de toamna a examenului national de Bacalaureat 2016 incepe marti, 16 august 2016, cu probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), respectiv de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B). Cele doua probe se vor desfasura in intervalul 16-17 august. Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) va avea loc intre 17 si 19 august, urmand ca ultima proba orala –  evaluarea competentelor digitale (proba D) – sa se deruleze in zilele de 18 si 19 august.

Vezi si  Peste o mie de candidati vor sustine probele sesiunii de toamna a Bacalaureatului

Pentru orasul Iasi s-au inregistrat 1.262 de candidati inscrisi, dintre care 850 sunt din promotia curenta, iar 412 din promotii anterioare. Pentru probele scrise ale bacalaureatului au fost organizate patru centre de examen, acestea fiind: Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” si Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii din Iasi, iar in Targu Frumos examenele vor fi sustinute la Liceul Teoretic „Ion Neculce”.

Vezi si  Sesiunea de toamna a Bacalaureatului se apropie pentru elevii ieseni

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. 
Adauga un comentariu