News Flash:

Iata cati ieseni au solicitat cazierul judiciar in 2014

7 Ianuarie 2015
847 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 0.0000 RON (-4.7619)
USD: 0.0000 RON (-4.2322)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Anul trecut, politistii ieseni au eliberat, prin Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Roman (ROCRIS ), aproape 89.000 de certificate de cazier judiciar, necesare cetatenilor. In perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014, politistii din cadrul Serviciului Cazier Judiciar, Statistica si Evidenta Operativa au eliberat, prin sistemul ROCRIS, 88.429 de certificate de cazier judiciar, necesare cetatenilor. In aceasta perioada, la bugetul de stat, respectiv bugetele locale, au intrat aproximativ 1.100.000 de lei, reprezentand contravaloarea taxelor incasate pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar.
La nivel national, in anul 2014, au fost eliberate aproape 1.900.000 de certificate de cazier judiciar, necesare cetatenilor, la bugetul de stat, respectiv la bugetele locale intrand peste 22.000.000 de lei, din taxele incasate pentru eliberarea acestora. Sistemul informatic ROCRIS permite, in sistem automatizat, in conditii de siguranta si in mod operativ, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetateni romani, straini sau apatrizi si persoane juridice, in conditiile legii si copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si justitiei.
Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar din Romania, persoana fizica poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la orice subunitate de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar insotita de actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, pasaport, cartea de identitate provizorie si certificat de inregistrare a cetatenilor U.E., carte de rezidenta, carte de rezidenta permanenta, permis de sedere temporara sau permanenta, aflate in termen de valabilitate), timbru fiscal in valoare de 2 lei, chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei.
Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei. Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita si prin imputernicitii acestora, conform procedurilor legale in vigoare, dupa cum urmeaza:
- in tara, numai pe baza unei procuri autentificate de catre un notar public,
- in strainatate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori de catre un notar, cu respectarea cerintelor legalizarii actelor oficiale straine. Pentru statele care au aderat la Conventia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient sa fie aplicata apostila. Continutul procurii trebuie formulat in termeni clari, din care sa rezulte persoana care a fost mandatata, scopul si durata mandatului.
In situatia in care cererea se depune prin imputernicit, aceasta va fi insotita de copia actului de identitate a solicitantului, copia actului de identitate a imputernicitului si de procura autentificata in conditiile legii, care se va depune la locul de domiciliu sau de resedinta al imputernicitului (care poate fi cetatean roman sau cetatean strain cu resedinta in Romania):
- in original - daca procura are ca obiect obtinerea certificatului de cazier judiciar,
- in copie - daca procura are un obiect generic, ce presupune si obtinerea certificatului de cazier judiciar.
Procurile intocmite in Republica Moldova sau de ambasadele Republicii Moldova, in limba romana, sunt acceptate ca valabile fara vreo alta supralegalizare. Certificatul de cazier judiciar se elibereaza persoanelor fizice in cel mult 3 zile de la data solicitarii, in cazurile in care cererea-tip este depusa la unitatea de politie de la locul de nastere, de domiciliu ori de resedinta sau in cel mult 30 de zile de la data solicitarii, in cazurile in care cererea-tip este depusa prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, este valabil 6 luni de la data primirii si numai in scopul pentru care a fost eliberat.
Pentru persoanele care nu figureaza cu mentiuni in Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Roman (ROCRIS) certificatul de cazier judiciar se elibereaza "pe loc". Pentru persoanele cunoscute cu antecedente penale termenul de eliberare a certificatului de cazier judiciar este de 3 zile de la data solicitarii conform Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar republicata. Certificatul de cazier judiciar se elibereaza persoanelor juridice in cel mult 3 zile de la data solicitarii. La depunerea cererii, reprezentantul legal al persoanei juridice, va anexa urmatoarele documente:
- dovada ca deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (Anexa 38 din HG 345/2010),
- copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal,
- copie certificat constatator,
- chitanta de achitare a taxei in cuantum de 10 lei,
- timbru fiscal in valoare de 2 lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

iasi cazier judiciar incasari
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2298 (s) | 21 queries | Mysql time :0.105697 (s)