Magazin

Iata ce a facut Printul Charles in penultima zi petrecuta in Romania. Sigur nu va uita asta – FOTO

Publicat: 04 iun. 2014

Printul Charles a invatat cateva miscari „funky” ale unui dans popular local in timpul ultimei sale vacante de cateva zile in Romania, relateaza miercuri Daily Express.

Mostenitorul tronului britanic a asistat in Transilvania la un dans popular al grupului folcloric maghiar Heveder, in penultima zi a unei vacante de cinci zile, iar localnicii l-au invatat pe Charles miscarile dansului, scrie Agerpres.

Citeste si John Akeroyd, botanistul printului Charles explica importanta pajistilor din Transilvania

In varsta de 65 de ani, printul este oricand dispus sa danseze. In lunga sa viata de indatoriri oficiale regale, Charles a dansat aproape pe orice ritm, de la breakdance alaturi de adolescenti la un dans saudit al sabiilor, in luna februarie a acestui an.

Printul vede in pastrarea dansurilor si altor traditii populare din Transilvania o modalitate de a atrage turistii si de a aduce mai multa bogatie in regiune.

„Daca traditiile sunt pastrate, ele vor aduce beneficii financiare uriase pentru natiunea dumneavoastra”, le-a spus Charles studentilor intr-un discurs tinut cu ocazia acordarii titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti, sambata trecuta.

Citeste si Printul Charles a petrecut cu taranii. A organizat o serbare campeneasca pe Valea

Charles viziteaza cu regularitate Romania din 1998 si detine aici cateva proprietati, inclusiv un conac vechi de 200 de ani si o casa de oaspeti in Transilvania, aminteste Daily Express.

In Valea Zalanului, unde conacul lui Charles poate fi inchiriat, satenii l-au primit pe print cu mancaruri traditionale in cadrul unei ceremonii organizate intr-o livada mare de mere, iar femeile si copiii i-au cantat cantece populare si i-au oferit o cutie de jucarii pentru nepotul sau, printul George.

Citeste si Printul Charles va vizita Delta Dunarii – Vezi candloading...

Adauga un comentariu