WoW!

Iată ce conţin pateurile la conservă

Publicat: 27 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată ce conţin pateurile la conservă

Apă, grăsimi, făină sau coloranţi. Asta consumăm, de fapt, în loc de pate de ficat. Conservele din metal au termen de valabilitate chiar şi patru ani. Şi dacă E-urile nu mor, ne omoară pe noi încet, dar sigur. Suntem în topul ţărilor cu cele mai multe boli cronice. Un preţ uriaş, plătit pentru o alimentaţie cu preţ derizoriu: doar 60 de bani costă o conservă periculoasă.

Ieftin, rapid şi gustos. Dar, mai presus de orice, periculos. Valabil cu anii, pateul de ficat ascunde, de cele mai multe ori, un cocktail periculos de E-uri.

Cele mai multe pateuri conţin doar urme de ficat şi alte organe, o cantitate mare de grăsimi şi sare, apă şi coloranţi. Substanţe care îi ajută pe producători să comercializeze conserve cu termene de valabilitate de doi, trei sau chiar patru ani.

La un preţ derizoriu: 60 de bani conserva. Adevăratul preţ e însă cel al sănătăţii. Cei mai mulţi români ignoră riscul.  Puţini aleg varianta mai sănătoasă. Recomandată şi de specialiştii în nutriţie.

Studiile arată că pateurile de porc sunt în topul preferinţelor românilor. Iată ce conţin pateurile la conservă:

urme de ficat
resturi de alte organe
grăsimi
sare

Adauga un comentariu