Actualitate

Iata ce contine raportul de activitate, pe ultimii patru ani, a rectorului Vasile Isan – VEZI DOCUMENTUL

Publicat: 26 feb. 2016
1

Reprezentantii Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi au publicat raportul de activitate al fostului rector al institutiei de invatamant superior, prof. univ. dr. Vasile Isan, informatiile fiind valabile pentru perioada 2012 – 2016. Precizam ca, raportul a fost prezentat public de fostul rector, in fata membrilor vechiului Senat, saptamana trecuta (joi, 18 februarie 2016 – n.r.). Acesta are 160 de pagini, mare parte din ele scotand in prim plan banale cifre statistice legate de numarul studentilor, programe educationale sau activitati internationale. Totusi, pe zona legata de starea financiara sau patrimoniala reies o serie de elemente negative legate de modul in care a „stiut” ca coordoneze Universitatea Cuza vremelnicul rector Isan. Concret, in anul 2015, din fonduri proprii s-au facut investitii de doar 350 mii lei. De asemenea, gradul de indatorare a unitatii de invatamant este de 10.8 la suta. Mai departe, in ultimii patru ani, Isan nu a avut capacitatea de a rezolva problemele de patrimoniu! In consecinta, oricand Universitatea Cuza poate pierde mare parte din terenul unde se afla Gradina Botanica, Corpul B sau intreg Campusul Studentesc Codrescu. Asta pentru ca, „marii” juristi ai fostului rector nu au reusit sa clarifice situatia acestora, avand in vedere ca exista revendicari, ale unor persoane sau alte institutii, disputate in instanta. In final, nici pana la acest moment, un deficit de 3.5 milioane euro acuzat de unii membri ai Senatului UAIC, in 2013, nu a fost lamurit de Vasile Isan. O alta dovada a faptului ca, doar in ultimii patru ani, managementul acestuia a fost extrem de prost pleaca de la faptul ca, an de an, veniturile proprii au scazut, in timp ce alocatiile bugetare au crescut. 

IATA RAPORTUL FOSTULUI RECTOR DE LA UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA, PROF. UNIV. DR. VASILE ISAN PENTRU PERIOADA 2012 – 2016.

Citeste si: Raportul financiar al rectorului Isan, neaprobat de Senatul institutiei – VIDEO

Comentarii
  • Un fals manager era sa zic sau si mai grav. In anii in care a condus el si-a facut plinul la bani, avand salariul decat jdemii de lei iar noua ne-a oferit acte aditionale de semnat cum ca nu vrem banii de la Boc inapoi si ca suntem de acord cu taierile de salariu.
    Duca-se! Cu tot cu prorectorii lui delatori!

  • Isan, Plescan & co – japite ordinare! aveau salarii de 20.000 impreuna cu toti prorectorii. Toti sunt niste tantalai, nici macar nu isi publicau declaratiile de avere – sper sa infunde puscaria!

  • Isan a dus mai departe politica „pe bani” instaurata de Oprea. Vazand ca asa merge treaba, s-au alaturat ‘cu greu’ si niste ventuze de la facultati ‘sarace’. E cazul celo doi jmekeri _Carja de la Matematica- care s-a dat peste cap sa prinda un ciolan si Iacob de la Istorie. Sunt curios sa vad ce va face Toader!

Adauga un comentariu