Secretele istoriei

Iata ce cuprinde dosarul de canonizare a lui Arsenie Boca!

Publicat: 02 nov. 2016
3

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane s-au intalnit la Manastirea Prislop pentru a pune in ordine documentele necesare pentru propunerea de canonizare a duhovnicului Arsenie Boca. Dosarul de canonizare este complex.

Manastirea Prislop a fost locul de intalnire al reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Romane care lucreaza la dosarul de canonizare al calugarului Arsenie Boca, scrie adevarul.ro.

Sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, s-au desfasurat lucrarile Comisiei speciale teologice mitropolitane, imputernicita de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane pentru a cerceta viata, opera si activitatea misionara si duhovniceasca a Parintelui Arsenie Boca, in vederea intocmirii dosarului pentru propunerea de canonizare, a informat Episcopia Devei si Hunedoarei.

Lucrarile comisiei s-au avut drept scop sistematizarea teologico-stiintifica a scrierilor lui Arsenie Boca, a documentelor de arhiva, precum si a diverselor publicatii aparute de-a lungul timpului cu privire la viata si activitatea duhovnicului de la Manastirile Sambata si Prislop, au precizat reprezentantii Episcopiei Devei si Hunedoarei, scrie adevarul.ro.

Adauga un comentariu