Actualitate

Iata ce discutii a purtat sefa Inspectoratului Scolar cu directorii de scoli si licee din judet – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 09 sept. 2014
1

@ Din acest an, profesorii cu o vechime de peste 25 de ani si cu Gradul I pot avea o norma de doar 16 ore

Ieri, in cadrul unei sedinte organizate la Colegiul National Costache Negruzzi, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, prof. dr. Camelia Gavrila, a avut o intrunire cu toti directorii din invatamantul preuniversitar, inaintea inceperii anului scolar. Pe langa faptul ca au fost prezentati cei doi noi inspectori generali adjuncti, profesorii Claudia Tanase si Gabriel Barzoi, aceasta a tinut sa le transmita si urmatoarele directive: sa aiba grija de modul in care sunt igienizate unitatile de invatamant, sa fie atenti la inspectiile care urmeaza sa fie facute de inspectorii de la Directia de Sanatate Publica (DSP), sa asigure, pe cat posibil, la toate disciplinele, personal calificat, sa nu impuna strangerea faimosului fond al clasei si, pe cat posibil, daca se colecteaza sume venite din partea parintilor, acestea sa fie administrate de asociatiile de parinti si nu de cadrele didactice.

Click aici pentru a vedea imagini de la sedinta purtata de prof. dr. Camelia Gavrila.

De asemenea, Camelia Gavrila le-a cerut ca profesorii sa nu se transforme in „agenti de vanzari”, atunci cand vine vorba de cunoscutele culegeri de probleme sau manuale alternative. Pe de alta parte, sefa ISJ a tinut sa arate ca din acest an, profesorii cu o vechime de peste 25 de ani si cu Gradul I pot avea o norma de doar 16 ore. Peste toate, o situatie extrem de interesanta se petrece in sistemul de invatamant preuniversitar iesean: in continuare, sute de parinti nu-si trimit copiii la scoala. Constatarea a fost expusa de Gavrila, aceasta aratand ca motivele sunt extrem de variate si tin inclusiv de faptul ca unii parinti prefera sa-si foloseasca odraslele la muncile agricole, in detrimentul educatiei, iar unele eleve se casatoreasc de la varste fragede si renunta sa mai vina la scoala. Pe acest plan, tocmai pentru a reduce acest fenomen, ISJ va derula un proiect european, pe ceea ce inseamna educatia parentala.

Citeste si: UNICEF si Carrefour ajuta copiii sa mearga la scoala

Citeste si: Un nou inspector de specialitate la Inspectoratul Scolar Iasi

Comentarii
  • Un salariu doar pentru 16 ore pe saptamana? SEDERE CURATA in invatamant! Salaraii prea mari!!!!la munca, cine sa cotizeze la stat sa va scoata salariile?

    • Nu mai duceti grija profesorilor! In realitate lucrurile nu sunt atat de roz. Astazi directorul ne-a spus despre conditiile in care se aplica aceasta regula, cu norma de 16 ore. Pe langa celelalte conditii (25 de ani vechime si gradul I) trebuie sa accepti inca una: nu se plateste nicio ora peste cele 16, nici macar la plata cu ora. Si din practica stiu ca e imposibil sa iti iasa o norma de exact 16 ore, prin urmare faci voluntariat. Nu ca nu s-ar face si asa. Plus hartiile. Azi am stabilit in consiliu componenta a nu mai putin de 36 de comisii la nivel de scoala, fiecare cu cate un coordonator si 3-4 membri, in conditiile in care suntem vreo 24 de cadre didactice. Fiecare comisie trebuie sa aiba n formulare, dosare, rapoarte, activitati etc. Nu stiu cat se justifica aceste comisii, oricum ele sunt impuse de la centru. Asa ca nu-i mai invidiati pe profesori. Daca e asa bine in invatamant, de ce raman posturi libere?

Adauga un comentariu