Actualitate

Iata ce fapta teribila au comis mai multi studenti, intr-o camera de camin – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 11 nov. 2013

@ Zilele acestea, un grup de studenti ieseni au realizat o serie de lucruri incredibile, intr-o camera de camin @ Ascunsi de priviri indiscrete si curioase, acestia muncesc si intr-un atelier din centrul Iasului pentru a pune la punct un experiment extraordinar

Un grup de studenti ai Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice (UTI) Gh. Asachi au demarat un proiect extraordinar. Acestia au achizitionat un automobil marca BMW si isi propun sa realizeze o masina revolutionara pentru drift.

„Am dezmembrat motorul intr-o camera de camin”

Entuziasti, talentati si visatori, acestia au inceput sa lucreze la un experiment, care face parte si din proiectul lor de licenta. Planul l-au pus la punct chiar saptamanile trecute, intr-o camera de camin din Campusul Studentesc Tudor Vladimirescu.

„Noi suntem pasionati de drift si de automobile, asa ca, in cadrul proiectului nostru de licenta, ne-am gandit sa realizam aceasta masina pentru drift. Cu sprijinul Ligii Studentilor de la Mecanica, al decanului si prodecanului facultatii noastre, am pornit la drum. Deja am achizitionat un automobil BMW, dar si un motor. Este vorba de un BMW e36 320i si de un motor V8 de 4.0 l. Motorul l-am dus in camera noastra de camin, unde l-am si dezmembrat pentru a incepe treaba. Deja, cu ajutorul facultatii, am primit un spatiu intr-un laborator de mecanica de pe strada Saulescu unde, in zilele urmatoare, vom trece la montarea motorului, la pregatirea caroseriei… Speram ca in luna mai a anului viitor, automobilul va fi gata de curse. Avem emotii, deoarece el este si proiectul nostru practic pentru licenta. Noi vrem sa realizam proiecte similare si cu motociclete si sa participam la cele mai importante competitii nationale de drift din tara”, a marturisit Sergiu Craciun, student in anul III.

Tinerii pasionati si-au pus la bataie banii proprii pentru a demara proiectul. „Ceea ce am cumparat pana acum s-a facut din banii nostri. Suntem convinsi ca vom duce la buna indeplinire ceea ce vrem sa facem si nu vrem sa ne oprim aici. Este pasiunea noastra si vom reusi cu siguranta”, a povestit si Bogdan Chiriac, tot student in anul III.

Concurs pentru realizarea design-ului masinii

Echipa LSM Drift Team, alaturi de alti doi masteranzi, are sustinerea totala a decanului facultatii, prof. univ. dr. ing. Cezar Oprisan. „Chiar pe holurile facultatii m-au abordat si dupa ce am discutat cu ei, m-a incantat ceea ce vor sa faca. Noi le acordam tot suportul nostru si toata increderea… Le-am spus ca este important sa duca pana la capat ceea ce si-au propus. Sunt la inceput de drum, dar sunt convins ca vor reusi”, a spus Oprisan. De asemenea, pentru design-ul masinii, acestia vor organiza un concurs de desene de mana sau în programe specializate. Câstigatorul va fi ales de o comisie formata din decanul facultatii, prodecanul respectiv conf. univ. dr. ing. Adrian Sachelarie, studentul masterand Dontu Andrei si studentii Albu Daniel, Bucovanu Marius-Petru, Chiriac Bogdan, Craciun Sergiu si Morariu Alexandru (membrii echipei LSM Drift Team – n.r.). Masina va primi si un body-kit complet original construit de echipa de implementare. Acesta va fi vopsita în galben, culoare oficiala a Asociatiei Liga Studentilor de la Mecanica Iasi, si va fi inscriptionat cu numele si însemnele acesteia. Desenele se vor primi pana la data de 10 ianuarie 2014. Vrem sa multumim pentru sustinere comunitatii de drift din Romania”, a mai spus Sergiu Craciun.

Comentarii
  • Ziaristuleeeeeeeeee, asta e o fapta teribila???? daca faceau vreo crima ii ziceai inovatie????? Primarul din satul tau si-a cerut scuze publice prntru marea greseala de a te fi inregistrat la nastere?

    • „Ziaristul” asta de la fitzuica poolii mele (bzi) ar fi trebuit înecat la gârla la nastere, cum fac tzaranoii cu puii de câini si pisici, tu-le muma-n coor de taranoi coclitzi si bashitzi !!!

  • zile ziaristi bzi si trage apa.******* nu are nimic de comentat?astia sun subalternii care-i scot banii din buzunar.sau oricum nu sunt bani din munca ci din santaje.RUSINE JURNALISTII LU PESTE.

  • zile ziaristi bzi si trage apa.******* nu are nimic de comentat?astia sun subalternii care-i scot banii din buzunar.sau oricum nu sunt bani din munca ci din santaje.RUSINE JURNALISTII LU PESTE.unde sunt stelutele am pomenit directorul bzi dar astuia nui place sa-si vada numele in foie.

  • Si eu care credeam ca ve-ti scrie de studentii care vindeau marijuana in tudor!Parca asa ne-ati amenintat zilele trecute,ca o sa reveniti cu un reportaj mai amplu sau v-au dat niste substante vegetale de culoare verde maronie ca sa va tineti gura,eee?! Ceva nu miroase a bine!

  • mare proiect un motor dezmembrat si tot interiorul scos mai degraba ma contactati me mine pt poze cu proiecte de masini si nu ma refer la un bmw obosit din 92 sau ducetiva la facultatea de constructii de masini ca acolo o firma de vanzari piese auto din iasi aduce proiecte cu masini noi pe care le taie si le monteaza fel de fel de calculatoare si tin cursuri pe ele de acolo se invatanu de la un bmw obosit care il prezentati voi

  • keep calm and drive de-a latu’ — vai de capul vostru
    motorul nu lati facut intro camera de camin ci langa t 10 .mai baieti pana terminati voi masinuta asta multe mai aveti de indurat

Adauga un comentariu