Economic Local

Iata ce fonduri europene mai sunt disponibile pentru ieseni

Publicat: 14 mai 2019
1

Potentialii beneficiari pot depune in continuare proiecte in cadrul mai multor submasuri de finantare. Sesiunile de depunere sunt deschise in cadrul submasurii 4.2 b, schema GBER- "Sprijin pentru investitii în prelucrarea/comercializarea si dezvoltarea de produse agricole", unde mai sunt disponibile aproximativ 26 de milioane de euro. Pana in prezent nu a fost depus niciun proiect din judetul Iasi, in cadrul acestei submasuri.

Citeste si: Doi ieseni ar putea infiinta livezi cu aluni, cu fonduri europene

De asemenea, fermierii pot depune proiecte si in cadrul submasurii 6.3, destinata fermelor mici, de pâna la 15.000 de euro. Suma disponibila in cadrul acestei submasuri este de 42 de milioane de euro. O submasura noua disponibila din acest an este submasura 17.1– "Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor", fiind disponibile beneficiarilor 42 de milioane de euro.

O alta masura disponibila este cea dedicata investitiilor in domeniul pomicol. Proiectele pot fi depuse in cadrul sesiunilor pana la sfarsitul verii.

Perioada de implementare a proiectelor depuse anul acesta este de 3 ani. Ultima sesiune de finantare deschisa beneficiarilor va fi disponibila la sfarsitul anului.

 

 
Adauga un comentariu