Eveniment-Social

Iata ce santiere ii asteapta pe ieseni in urmatorii sase ani

Publicat: 30 mai 2014
1

@ Cateva zeci de strazi ar putea fi reabilitate cu fonduri europene, municipalitatea anuntand lista strazilor pe care vrea sa le modernizeze cu bani de la UE

Primaria incepe pregatirile pentru depunerea proiectelor europene ce ar putea fi realizate in programul de finantare 2014 – 2020. Potrivit alesilor locali, cateva zeci de strazi ce au proiecte tehnice, care trebuie insa reactualizate, sunt avute in vedere pentru atragerea de fonduri pentru reabilitare. O parte din strazile care vor intra în liniile de finantare din exercitiul bugetar european 2014 – 2020 se afla în cartierul Pacuret, unde patru strazi vor fi asfaltate, acestea fiind Rediu Tatar, Stradela Rediu Tatar, Movila Pacurari si Pacuret. Totodata, în zona Valea Adânca, stradela Valea Adânca si str. Nicolae Bucur sunt si ele pe lista. In Mircea, vizata pe planurile municipalitatii este strada Cerna, iar in Nicolina 1 este avuta in vedere strada Bradului. In cartierul Tatarasi ar urma sa fie deschise mai multe santiere intre 2015 si 2020, pe sos. Ciric, str. Petre Ispirescu, dar si bd. Chimiei, Drum Metalurgiei Mal Stang, Bas Ceaus, Harhas, Mizil,  respectiv Fundac Eternitate. In zona centrala vizate sunt str. Smârdan, Cucu, bd. Tutora, sos. Nicolina Tronson 1, Blv. Cantemir, ambele Splaiuri, dar si bd. Mangeron. În zona Copou exista deja proiecte facute pentru str. Vascauteanu, sos. Stefan cel Mare, str. Gheorghe Asachi, de asemenea în zona Bularga, str. Atelierului si str. Bucium. „În Pacurari, pe str. Petre Culianu, vom demara saptamâna viitoare lucrarile pentru modernizarea traversarii drumului european, operatiune care nu va dura mai mult de doua luni de zile. Estimam, asadar, luna august ca termen de finalizare”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.
Comentarii
  • sa vina sa faca si strd vasile lupu care trece prin fata spitalului de copii sf maria ,ca la coborare iti vibreaza masina de zici k e cutremur ,toata soseaua este valurita , nu sa faca malul stang al bahluiului unde traficul este la jumate ,veniti cei de la bzi sa vedeti singuri la coborare cum e .)

Adauga un comentariu