Eveniment-Social

Iata ce scoli din Iasi au castigat la Patrula de Reciclare

Publicat: 05 iun. 2015
1
Zeci de echipe din gradinite, scoli si licee din Romania, 88 in total, au castigat premiile locale ale programului national de educatie de mediu Patrula de Reciclare. Si la aceasta editie, mii de copii si elevi si sute de profesori din toata tara au promovat obiceiurile bune fata de mediu si colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in comunitatile lor. In fiecare judet si in Bucuresti, Asociatia RoRec, organizatorul programului, acorda doua categorii de premii, pentru „Cea mai activa Patrula” si pentru Patrula care a colectat „Cea mai mare cantitate de baterii”. Prin traditie, castigatorii locali sunt onorati pe 5 iunie, de Ziua Internationala a Mediului. Unitatile de invatamant castigatoare pot alege sa primeasca aparate electrice pentru uz didactic sau finantarea partiala a unei excursii educative. Premiantii editiei din judetul Iasi sunt Scoala Gimnaziala Glodenii-Gindului, la categoria „Cea mai activa Patrula”, iar patrula care a colectat cea mai mare cantitate de baterii a fost de la Scoala Gimnaziala „Titu Maiorescu” Iasi.
„Cu prilejul premierilor locale ale editiei, constatam ca programul ia avant din ce in ce mai mult: primul argument – anul acesta am avut cel mai mare procent de scoli eligibile pentru premiile locale. Aceasta inseamna ca tot mai multe scoli inscrise in program sunt performante si reusesc sa mobilizeze romanii ca colecteze civilizat si responsabil din ce in ce mai multe deseuri electrice.  Apoi, suntem mandri sa vedem si ca unii dintre premianti castiga pentru a doua oara trofeul local, deci am creat o traditie a educatiei de mediu in gradinitele, scolile si liceele din Romania. In unele cazuri, este vorba de unitati scolare din mediul rural, Patrule care s-au implicat cu toata energia in aceasta oportunitate de educatie si voluntariat si si-au crescut mult impactul in comunitate. Nu exista satisfactie mai mare pentru copii decat sa vada ca adultii devin receptivi la apelurile lor. Adaugam faptul ca Patrula de Reciclare a primit, recent, Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Nicolae. De asemenea, mai avem foarte putin pana sa atingem recordul de 1 million de kg DEEE colectate in Romania, in cadrul programului. Avem motive incontestabile sa consideram Patrula de Reciclare un program de nivel european, care nu numai ca a deschis drumuri noi in educatia de mediu, ci le si continua cu succes” declara Alexandra Arnautu, managerul programului. 
Premiile locale recompeseaza eforturile si reusitele profesorilor si copiilor din timpul anului scolar. Premiile nationale ale editiei se decid la finalul lunii august si depind de implicarea Suporterilor – firmele, institutiile si persoanele care vor preda la reciclare deseuri electrice, in contul Patrulei din judetul lor sau din Bucuresti. Se califica pentru premiile nationale primele 3 Patrule locale din unitatile teritoriale (judet – municipiul Bucuresti) care au colectat cele mai mari cantitati de DEEE peste pragul de minimum 50g DEEE/locuitor (*conform Recensamantului din 2011). La editia precedenta copiii din Patrulele judetelor Bihor, Covasna, Sibiu si Valcea au castigat premiile nationale, datorita solidaritatii pe care le-au dovedit-o comunitatile lor. Cursa pentru premiile nationale continua pana la 31 august 2015 – copiii predau stafeta celor mari. Orice institutie, firma sau cetatean poate creste sansele Patrulelor din judetul sau (respectiv Bucuresti) la aceste premii, daca scapa legal si responsabil de aparatele electrice vechi sau defecte din gestiune sau din gospodarie, prin serviciul gratuit de colectare DEEE – TelVerde 0800 444.800.
Comentarii
  • Suntem mandri de agentii nostri responsabili si creativi. Felicitari tuturor celor implicati care sunt preocupati sa traiasca intr-un mediu sanatos.

Adauga un comentariu