Eveniment-Social

Iată ce spune DSP Iaşi despre cazul de coronavirus de la Institutul Inimii din Copou

Publicat: 28 mart. 2020

Pe data de 27 martie 2020 a fost confirmat cu COVID-19 un pacient internat la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. Georgescu I.M. Georgescu” din Iaşi.

Acesta se afla în spital de pe data de 20 martie 2020 cu diagnosticul de endocardita, fără a prezenta un context epidemiologic. Medicii din cadrul IBCV Iaşi au afirmat că pacientul a prezentat ulterior o simptomatologie netipica manifestată în principal prin subfebrilitate. După ce au fost excluse alte posibile cauze, medicul curant a efectuat bolnavului un test rapid pentru coronavirus din dotarea spitalului, iar acesta a fost depistat pozitiv. A urmat şi testarea pentru coronavirus realizată de DSP Iaşi, iar pe parcursul zilei de ieri rezultatul de laborator l-a confirmat pe cel anterior. În momentul de faţă este declanşată o anchetă epidemiologica în cadrul căreia au fost identificaţi şi testaţi contactii de salon.

De asemenea, epidemiologul din cadrul IBCV Iaşi stabileşte şi contactii spitalului, iar cei care sunt identificaţi în momentul de faţă sunt izolaţi. Ancheta este în curs de desfășurare
Adauga un comentariu