International

Iata ce spune MAI despre romanii raniti in Turcia

Publicat: 15 mart. 2016
Ministerul Afacerior Externe (MAI) transmite ca dintre cei 14 romani raniti in accidentul rutier de ieri in Turcia, noua sunt internati la spitalul de stat din Manavgat, unul a fost transportat de urgenta la un spital privat din Antalya, o alta persoana de cetatenie romana se afla internata intr-un alt spital din Antalya, iar alte trei persoane au fost externate. MAE transmite urmatoarele informatii actualizate privind starea de sanatate a victimelor.
La spitalul de stat din Manavgat se afla in prezent internati 9 cetateni romani. Starea lor de sanatate este stabila, acestia aflandu-se, in continuare, sub supraveghere medicala. Unul dintre cetatenii romani a fost supus unei interventii chirurgicale, starea sa fiind grava, dar stabila. Un cetatean roman a fost transportat de urgenta la un spital privat din Antalya, aflandu-se in prezent la sectia de terapie intensiva, cu multiple leziuni, medicii urmand sa stabileasca daca acesta poate fi operat la coloana vertebrala in cursul zilei de astazi.
Alta persoana de cetatenie romana se afla internata intr-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operatie de sold in dupa-amiaza zilei de 14 martie 2016. Alte trei persoane au fost externate, aflandu-se in afara oricarui pericol si sunt in prezent cazate la un hotel din localitatea Manavgat. Ministerul Afacerilor Externe mai precizeaza ca echipa consulara mobila si reprezentantul Consulatului Onorific al Romaniei la Antalya mentin dialogul constant atat cu victimele accidentului rutier, cat si cu personalul medical, continuand demersurile de asistenta consulara.
Cat despre repatrierea cetatenilor romani raniti, MAE spune ca acest lucru se va efectua in mod etapizat, in functie de evolutia starii de sanatate a acestora. Referitor la repatrierea trupurilor neinsufletite ale celor doi cetateni romani decedati in accidentul rutier, MAE transmite ca dupa finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile acestora vor decide asupra modalitatilor de repatriere.


loading...

Comentarii
Adauga un comentariu