International

Iata ce surpriza le-a facut Papa Francisc unor calugarite

Publicat: 04 ian. 2014

Un grup de calugarite din Spania au avut parte de Anul Nou de o surpriza din partea Papei Francisc, care le-a lasat un mesaj pe robotul telefonic, intrebandu-le de ce nu ridica receptorul telefonului, relateaza  AFP, citat de romaniatv.net

”Ce pot face calugaritele de le impiedica sa raspunda la telefon?”, s-a intrebat Papa Francisc, pe un ton vesel, in mesajul lasat in prima zi a noului an pe robotul telefonic al calugaritelor de la manastirea din ”Ordinul Carmelitelor Desculte” din Lucena, sudul Spaniei, difuzat vineri de radioul spaniol, scrie Agerpres.

”Sunt Papa Francisc”, a continuat el. ”Voiam sa va transmit urarile mele de bine cu ocazia unui nou an. Voi incerca sa va contactez mai tarziu. Dumnezeu sa va binecuvanteze !”, a incheiat Suveranul Pontif.

Responsabila manastirii, sora Adriana, a povestit la radio COPE ca ea si alte patru calugarite prezente in acea zi n-au raspuns la telefon pentru ca erau ocupate cu rugaciunile lor de la mijlocul zilei.

Sora Adriana a mai spus ca Papa Francisc este un prieten vechi al unora dintre calugaritele originare, ca si Sfantul Parinte, din Argentina. In prezent, ele conduc manastirea din Lucena.

”Cand obligatiile mi-au permis in sfarsit sa ridic receptorul telefonului, am crezut efectiv ca mor” auzind mesajul Papei, a afirmat sora Adriana.

”Am ascultat mesajul si le-am pus sa-l asculte si pe celelalte calugarite. Ne-am zis sa ne vedem pur si simplu de obligatiile noastre, adica de rugaciuni. Nu ne-am gandit niciodata ca Papa isi va aminti de noi”, a adaugat ea.

Sora Adriana a incercat apoi cu disperare sa-l sune pe un episcop si pe altii pentru a suna la Vatican, dar fara succes. Dar Papa Francisc a sunat din nou in cursul serii si a putut sa vorbeasca cu calugaritele personal.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu