Local

Iata ce teapa de proportii au luat cei mai prosti falsificatori de bani din Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 15 mart. 2013

@ Cativa tineri din Iasi au descoperit o afacere traznet: jucau la pacanele cu bani falsi @ Culmea este ca dupa ce i-au dat 100 euro falsi unei gestionare, au castigat o suma mare, iar femeia a fost nevoita sa le ofere chiar banii falsi @ Un alt castigator la pacanele a primit 50 euro falsi, bani proveniti de la aceiasi baieti

Cinci tineri din Iasi, care se ocupau cu falsificarea si plasarea banilor falsi pe piata, pot urca pe podiumul celor mai prosti falsificatori. S-au dus intr-o sala de jocuri, au schimbat doua bancnote false de 50 euro in lei si dupa ce au castigat la aparate, au fost pusi in situatia sa primeasca banii falsi pe care ii plasasera mai devreme. Ieri, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi au cerut instantei de judecata arestarea preventiva pentru cinci dintre cei implicati in aceasta poveste: Viorel Roman, de 23 ani, Robert Neagu, de 24 ani, Ciprian Stan, de 23 ani, Ioan Leonte, de 21 ani si Florin Drugu, 24 ani. Procurorii sustin ca in perioada 27 decembrie 2012/10 ianuarie 2013, cei mentionati au pus in circulatie mai multe bancnote contrafacute, din cupiura de 50 si 100 euro. Erau clienti fideli ai barurilor cu jocuri electronice din cartierul Pacurari si acolo au plasat cei mai multi bani falsi. Prejudiciul total stabilit de anchetatori este de 640 lei, insa este posibil ca numarul celor inselati sa fie mai mare. Una dintre intamplarile cele mai ciudate s-a petrecut pe data de 27 decembrie 2012, in jurul orei 23.00. Ioan Leonte i-a cerut unei gestionare dintr-un bar din zona Canta sa-i schimbe o bancnota de 50 euro la pretul de 4,4 lei pentru un euro. La scurt timp, un prieten de-al lui Leonte a intrat si el in barul respectiv si a cerut sa-i fie schimbata o bancnota de 50 euro. Banii pe care i-au primit in schimbul valutei, i-au bagat in aparatele de joc. Culmea este ca au si castigat sume mari de bani. S-a ajuns in situatia in care gestionara nu a avut bani suficienti pentru a le achita castigurile si a apelat la cele doua bancnote pe care le primise de la ei.

„Ulterior, cei doi învinuiti au jucat banii primiti de la partea vatamata la aparatele de jocuri de noroc din incinta barului, iar învinuitul Leonte Ioan a câstigat o suma mai mare de bani. Partea vatamata i-a oferit atunci învinuitului cele doua bancnote de 50 de euro cumparate anterior de la el si de la prietenul acestuia, Drugu Florin, deoarece nu avea suficienti lei în sertar, însa Leonte Ioan a refuzat sa primeasca cele doua bancnote. În aceeasi seara, partea vatamata B. R., neavând suficienti lei în sertar, i-a dat una din cele doua bancnote de 50 de euro unui client de aproximativ 35-37 de ani, pe care nu îl cunostea si care câstigase la aparate”, au precizat anchetatorii. A doua zi, o alta gestionara s-a prins ca bancnota ramasa in sertar este falsa. Mai mult, in cursul serii, clientul care primise cea de-a doua bancnota s-a intors la bar pentru a reclama golania. Ulterior, pe data de 10 ianuarie 2013, tinerii au actionat din nou. Au agatat un client care juca la jocuri si l-au rugat sa le schimbe doua bancnote de 100 euro. Cand a primit a doua bancnota, omul s-a prins ca este ceva in neregula, insa tinerii au fugit. Victima platise deja 420 lei pentru o bancnota de 100 euro. Ieri, magistratii de la Judecatoria Iasi au respins cererea procurorilor de arestare si i-au lasat in libertate. Toti sunt din zona Pacuret.

Comentarii
Adauga un comentariu