Magazin

Iata cel mai bun motiv pentru a consuma VIN ROSU

Publicat: 29 sept. 2013
1

Vinul rosu si afinele ar putea proteja organismul de boli prin stimularea sistemului imunitar, arata un studiu recent. Afinele si vinul rosu contin un antioxidant puternic numit resveratrol care are proprietati anticancerigene si antiinflamatoare.

Resveratrolul este un antioxidant de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Acesta are proprietati anticancerigene si antiinflamatoare si se gaseste in fructele negre: mure, prune, coacaze negre, afine.

Cercetatorii au examinat efectele a 446 compusi chimici diferiti asupra sistemului imunitar si au identificat astfel doi care au avut un impact semnificativ. Cei doi compusi impreuna cu vitamina D cresc activitatea unei gene cunoscuta sub numele de Camp, care stimuleaza organismul sa lupte cu bolile, relateaza The Telegraph.

Resveratrolul – un aliat in lupta cu cancerul si diabetul

Unul dintre compusi, resveratrol, care se gaseste in strugurii rosii, este cunoscut pentru efectele benefice asupra corpului, cum ar fi lupta cu cancerul si reducerea riscului de boli de inima.

S-a ajuns la concluzia ca resveratrolul inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, neutralizeaza radicalii liberi si previne depunerea colesterolului pe peretii vaselor de sange.

In acelasi timp, aceasta substanta imbunatateste capacitate de memorare, creste imunitatea organismului, mentine fermitatea pielii si impiedica imbatranirea prematura.

Este bine de stiut ca vinurile albe contin mai putin resveratrol decat vinurile rosii.

Un alt compus care s-a remarcat in cadrul studiului realizat de Oregon State University a fost pterostilbenul, care se gaseste in afine, iar studii anterioare au demonstrat ca scade colesterolul, contribuind si la sanatatea inimii.

Sursa: suntfericita.ro





Adauga un comentariu