Actualitate

Iata cele mai importante modificari pe care ministrul Justitiei intentioneaza sa le faca in privinta codurilor penale

Publicat: 25 mart. 2019
1

Au aparut modificarile pe care ministrul Justitiei intentioneaza sa le faca in privinta codurilor penale, dar si solutia pe care acesta o propune cu privire la completurile ilegale de cinci judecatori. Cele doua ordonante  sunt in lucru momentan,  iar apoi vor fi trimise la Bruxelles inainte de a fi adoptate.

Ce decizie a luat Tudorel Toader in privinta interviului pentru functia de procuror european

Care sunt cel mai importante modificari propuse de Ministerul Justitiei:

  • Instanta poate sanctiona actele de urmarire penala facute cu incalcarea legii.
  • Inculpatii achitati pe fond nu pot fi condamnati in apel decat daca intre timp au fost administrate probe noi sau s-au readministrat probe existente.
  • Nu se va mai putea dispune arest preventiv pentru infractiuni prevazute cu pedepse mai mici de 5 ani.
  • Condamnatii pot fi eliberati daca au efectuat jumatate din pedeapsa, daca aceasta e mai mica de 10 ani sau 2/3 din pedeapsa daca aceasta este mai mica de 15 ani.
  • Condamnatii cu varste de peste 60 de ani pot fi eliberati daca au efectuat o treime din pedeapsa, daca aceasta este mai mica de 10 ani si jumatate din pedeapsa daca aceasta depaseste 10 ani.
Comentarii
  • PSD si rectorul UAIC Tudorel Toader au dat liber la furat si violat, noile Legi ale Justitiei protejeaza infractorul nu victima, pensionarii si copiii vor fi cei mai afectati.

    Cristian-Georgel Alexandru, un bărbat din Brăila, a fost arestat după ce a violat o fetiţă de 10 ani. Poliţiştii l-au prins în timp ce întreţinea relaţii sexuale orale cu un adolescent. El este ste recidivist, fiind condamnat în mai multe rânduri pentru viol, iar o expertiză psihiatrică a stabilit că este pervers sexual. Inainte a fost condamnat pentru trei violuri şi pentru mai multe alte agresiuni sexuale.

    Violatorul în serie a fost eliberat din puşcărie cu 1.000 de zile mai devreme datorita Legilor Justitiei aprobate de Tudorel Toader rectorul UAIC Iasi la comandata PSD-ului pentru a-l scapa de puscarie pe Liviu Dragnea.

Adauga un comentariu