Fashion

Iata ceteva feluri de a purta palaria in moda masculina – FOTO

Publicat: 21 apr. 2019

Palaria face parte din putinele accesorii disponibile in ceea ce priveste moda masculina, asa ca este timpul sa te inspiri din cele 10 feluri a o purta, surprinse de The Storyalist la Pitti Uomo.

Fie ca esti adeptul costumelor sau a hainelor lejere, cert este ca o palarie iti poate metamorfoza tinuta ta, dandu-i mai multa sare si piper.
Iar barbatii care participa la Pitti Uomo sunt atat de diversi in materie de stil, incat reprezinta sursa perfecta de inspiratie pentru felurile in care se poate purta palaria in moda masculina.

Vezi si: Iata care sunt adevaratele intelesuri ale culorilor

Aceasta poate fi purtata ca protectie impotriva anumitor elemente, pentru motive religioase sau ceremoniale, pentru siguranta sau ca un accesoriu de moda. In trecut, palariile au fost un indicator al statutului social. In armata, acestea pot indica nationalitatea, filiala de servicii, rang si/sau de regiment.

Una dintre cele mai faimoase companii creatoare de palarii din Londra este James Lock & Co din Strada St James. O alta a fost Sharp & Davis din Fish Street Hill. John B. Stetson este o companie bine-cunoscuta americana de palarii. La sfarsitul secolului XX au fost creditate muzee cu sediul la Londra de catre David Shilling pentru reinventarea palarii in intreaga lume. Notabili sunt si designerii belgieni de palarii Elvis Pompilio si Fabienne Delvigne, ale caror palarii sunt purtate de familiile regale europene. Philip Treacy este o creatoare de moda irlandeza castigatoare a Ordinul Imperiului Britanic ce creeaza palarii pentru cei mai importanti creatori de moda din lume, precum si pentru personalitati ca Sarah Jessica Parker sau Lady Gaga. 

Comentarii
Adauga un comentariu