Eveniment-Social

Iata cine a ingrijit, mai bine de un deceniu, copiii VIP-urilor din Iasi

Publicat: 05 feb. 2013
1

@ O angajata a fundatiei EuroEd din Iasi lucreaza, de mai bine de 10 ani, ca ingrijitoare @ Desi are doar 31 de ani si nu a finalizat liceul la timpul potrivit, Mona Donisa nu a renuntat la visul de a deveni asistenta medicala @ Aceasta a supravegheat si ingrijit mai multi copii din lumea buna a Iasului, printre care si pe fiul lui Relu Fenechiu

Mona Donisa este una dintre cele mai vechi angajate ale fundatiei EuroEd din Iasi. Tanara, in varsta de 31 de ani, lucreaza ca ingrijitoare de mai bine de 10 ani. Aceasta a inceput prima zi de munca in cadrul fundatiei cand avea 18 ani, in timp ce facea ultimii ani din liceu la seral. Apoi s-a casatorit si a nascut o fetita. Acest lucru a determinat-o sa priveasca viata cu alti ochi si s-a hotarat sa continue studiile pentru a-i asigura fetitei un viitor mai bun. In prezent urmeaza cursurile de asistenta medicala, si dupa un an de zile, deja sustine ca asta e meseria pe care vrea sa o urmeze in viitor. „M-am gandit sa renunt la postul de ingrijitoare dupa ce termin cursurile. M-au ajutat foarte mult doamna Anca si doamna Ionel, ca sa iau decizii bune pentru mine. Ele nu spun nimic daca mai las fetita peste program aici. Deja am inceput sa fac practica la Spitalul Sf. Spiridon, sectia Interna Cardiologie. Vreau sa ii asigur un viitor mai bun fetitei mele si de aceea sunt hotarata sa am aceasta meserie”, a spus Mona Dionisa.

Aceasta nu refuza daca i se cere ajutorul, de aceea parintii care aveau copiii sub supravegherea sa o rasplateau cu cadouri simbolice. „Mai primeam cate o cutie de ciocolata de la parintii care nu pot sa spun ca aveau prea multi bani. Mai degraba de la ei, decat de la cei mai instariti. Programul e de 8 ore pe zi si eu ma ocup de servirea mesei, ii mai ingrijesc si ii supraveghez. Aici cand e treaba, se face treaba”, a spus Mona. De-a lungul anilor, aceasta a ingrijit sute de copii, printre care si cativa ai unor politicieni sau vedete autohtone. „Imi amintesc de copilul lui Relu Fenechiu, Razvan, care acum e mare sau de nepotelul lui Fenechiu, copilul fratelui sau. Razvan era foarte sociabil si destept, a primit diplome si venea mereu cu soferul. Tatal lui venea rar pe aici. Copilul creatoarei Irina Schrotter, o doamna foarte draguta, a avut baietelul aici”, a mai spus Mona.

Comentarii
Adauga un comentariu