Local

Iată cine este tânărul înecat astăzi la Olimp. Era unul dintre cei mai buni studenți de la UAIC (Exclusiv) – Galerie Foto

Publicat: 09 aug. 2020
ALT=«Tânărul care s-a înecat în mare în stațiunea Olimp»
Tânărul care s-a înecat în mare în stațiunea Olimp

Ilie Gabriel Melniciuc Puică, tânărul înecat astăzi în mare în stațiunea Olimp era unul dintre cei mai buni studenți de la Universitatea „Alexandru Ion Cuza” din Iași.

Un ieşean s-a înecat în staţiunea Olimp din Constanța

Sfârşit tragic pentru un tânăr ieşean în vârstă de 20 de ani care îşi petrecea weekendul la mare, în staţiunea Olimp. Băiatul a murit, asta în pofida eforturilor depuse de echipajele de prim ajutor. Conform informaţiilor existente, ieşeanul a fost scos din apele mării de către salvamari. Paramedicii şi medicii au început protocolul de resuscitare, dar fără vreun succes. La faţa locului au ajuns, un echipaj SMURD, dar şi un SAJ Constanța. După eforturile depuse, în zadar, de medici, s-a declarat decesul.

Tragedie la Iași în urmă cu câteva săptămâni! Un tânăr a murit înecat într-un iaz din CUG. Alexis avea doar 19 ani și știa foarte bine să înoate. Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat

Un tânăr a murit înecat într-un iaz din CUG la sfârșitul săptămânii trecute. Alexis avea doar 19 ani și știa foarte bine să înoate. Nimeni nu își explică cum s-a ajuns la o asemenea tragedie. Ore întregi pompierii s-au chinuit să-l găsească pe tânăr, dar, din nefericire, acesta era decedat

Tragedie la Iași. Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit înecat la sfârșitul săptămânii trecute. Moartea sa a rămas un mister pentru că știa foarte bine să înoate. Vineri, în jurul orei 10:00, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un tânăr a sărit într-un iaz din zona CUG și nu a mai ieșit la suprafață. Imediat, un echipaj de pompieri a ajuns în zonă. Ore întregi, cu ajutorul unei bărci pneumatice, l-au căutat în iaz pe tânăr. După aproximativ cinci ore de căutări, pompierii au găsit trupul tânărului.

Medicii au încercat să-l resusciteze pe tânărul înecat, însă au fost nevoiți să declare decesul

După ce a fost scos din apă, medicii ajunși la fața locului au încercat să-l resusciteze, însă eforturile lor au fost în zadar. Au fost nevoiți să declare decesul. Polițiștii ieșeni au deschis în acest caz un dosar penal.

„Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un tânăr s-a înecat în zona CUG. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din clupă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ce a putut aduce moartea tânărului găsit înecat

Apropiații tânărului au precizat că acesta știa să înoate foarte bine. Nimeni nu înțelege cum s-a produs tragedia. Medicii ieșeni spun că o practică a tinerilor poate fi fatală. Plonjonul.

„Un plonjon în apă de mică adâncime poate fi fatal pentru persoana respectivă. În condițiile în care cineva este alături, îl poate salva, dar există riscul să moară după câteva zile sau să rămână paralizat de la gât în jos. În momentul în care se face plonjonul, te lovești cu fruntea de fundul apei sau de alt obstacol, se frânge coloana cervicală și se rupe măduva. Centrul respirator nu mai funcționează și survine înecul”, a declarat dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

De asemenea, există posibilitatea ca la contactul cu apa, diferența termică să conducă spre un stop cardiac.

Comentarii
  • La Olimp ? Daaaa. Desigur. Domnul rip current. Venit de pe colinele Iașilor, fără experiență de înot, crezând că Marea Neagră e piscină. Rip current, ucigașul tăcut, dar extrem de eficient. Ce să explici bizonilor ? La 20 de ani nu faci nici stop cardiac, nici boli grave n-ai. L-a luat curentul și l-a dus, presupun că s-a speriat, și-a epuizat rapid forțele înotând contra lui, în loc să traverseze rip-ul transversal și să se menajeze.

  • O chestie elementară. Nu rechinii, nu alte lighioane omoară atât de mulți oameni. Ci Mr. Rip current, despre care 99% din cei care merg la mare habar n-au. Simplu, elementar. Caută pe net și lămurește-te.

  • „Statiunea Olimp din Constanta ” ???
    De pe litoral da, din Dobrogea da, dar nu din Constanta, care este doar un municipiu, nu mai exista fosta regiune Constanta din anii ’60.

Adauga un comentariu