Actualitate

Iata cine poate beneficia de transport public redus cu 50 la suta

Publicat: 26 apr. 2016
1

Legitimatiile de calatorie cu pret redus cu 50 la suta se elibereaza anumitor categorii de beneficiari. Este vorba despre elevii din învatamantul obligatoriu, profesional si liceal de stat, pe tot parcursul anului calendaristic, precum si studentii în varsta de pana la 26 de ani înmatriculati la forma de invatamant cu frecventa în institutiile de învatamant superior acreditate, pe timpul anului universitar.

Totodata, urmatoarele categorii beneficiaza de gratuitate pe tot parcursul anului calendaristic: elevii orfani sau proveniti din casele de copii, elevii cu cerinte educationale speciale, elevii pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala sau tutela, precum si studentii orfani sau proveniti din casele de copii.

„Legitimatiile de calatorie se elibereaza pe baza carnetului de elev sau legitimatiei de student sau a adeverintei emise de unitatea de învatamant, valabile în anul scolar sau universitar curent, însotite de un act de identitate. Calitatea de beneficiar va fi dovedita în timpul controlului, prin prezentarea legitimatiei de calatorie si a carnetului de elev sau legitimatiei de student valabile”, au explicat reprezentantii Regiei Autonome de Transport Public Iasi.

Reamintim ca, de luni 25 aprilie, elevii si studentii pot circula mai ieftin cu mijloacele de transport în comun din Iasi. Noile preturi ale biletelor si abonamentelor pentru elevii si studentii din Iasi sunt: 1 leu (un bilet cu o calatorie), 2 lei (un bilet cu doua calatorii), 9 lei (un set de bilete 10 calatorii), 36,5 lei (un abonament 1 linie 30 zile), 43,5 lei (un abonament 2 linii 30 zilei), 58 lei (un abonament toate liniile 30 zile), 18,5 lei (un abonament 1 linie 15 zile), 22 lei (un abonament 2 linii 15 zile), 29 lei (un abonament toate liniile 15 zile) si 4 lei (un liber 1 zi).

Adauga un comentariu