Eveniment-Social

Iata cine va reabilita muzeele iesene. Sute de mii de lei puse la bataie de CJ

Publicat: 30 sept. 2016
1

@ Cele mai importante muzee din judetul iasi vor fi reabilitate in perioada urmatoare @ Consiliul Judetean a pus la bataie cateva sute de mii de lei pentru reabilitarea acestora

Sefii Consiliului Judetean Iasi au finalizat procedura privind reabilitarea mai multor muzee din subordinea institutiei. Astfel, in urma licitatiei organizate de catre autoritatea judeteana privind elaborarea documentatiilor tehnico-economice pentru reabilitarea Muzeelor „Vasile Pogor”, „Nicolae Gane”, „Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul”, „Ion Creanga„- Bojdeuca au fost stabiliti câstigatorii acestor proceduri.

„Astfel, pentru primele trei obiective contractele au fost încheiate cu SC Elma Stil SRL Iasi, având urmatoarele valori: 157.500 lei, fara TVA, pentru Muzeul Vasile Pogor, alti 133.900 lei, fara TVA, pentru Muzeul Nicolae Gane si 117.250 lei, fara TVA, pentru Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul.  În ceea ce priveste elaborarea documentatiilor tehnico-economice pentru Muzeul „Ion Creanga, firma câstigatoare este SC Aduro Impex SRL, pentru o valoare a contractului de 178.000 lei, fara TVA. Contractul este în curs de semnare”, a spus Vlad Ciobanu, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi.

Contractele se vor derula în 3 etape. Cei de la CJ au prevazut initial documentia de avizare a lucrarilor, proiectul tehnic si asistenta tehnica din partea proiectantului pe toata perioada de executie a lucrarilor. „Proiectul trebuie sa urmareasca descrierea criteriilor de eligibilitate asa cum sunt ele prevazute în grila de evaluare tehnica si financiara din cadrul conditiilor specifice de accesare a fondurilor prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 5, Îmbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitie 5.1. Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului cultural„, se arata in documentia obiectivelor.

Comentarii
  • Firme de care n-am auzit in viața mea, ca sa mai zic de portofoliu, experiență, lucrari similare…..miroase a tunuri financiare nu de la „o poştă” ci de la Tg. Frumos….(

    • erau mai bune firmele lui apavaloaie : adems , amed as seb etc ??
      ca se infipsese al batran consilier si in toate comitziile si comitetele el suta el prinea el marca tot..

Adauga un comentariu